Ugunsgrēka dzēšanā Dobelē cietis ugunsdzēsējs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Trešdien, dzēšot ugunsgrēku Dobelē, cietis ugunsdzēsējs, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

Trešdien plkst. 10.51 VUGD saņēma informāciju, ka Dobelē vairākdzīvokļu vienstāva mājā ir izveidojies neliels sadūmojums un skan dūmu detektors. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienā no dzīvokļiem deg istaba 25 kvadrātmetru platībā.

Tā kā sadūmojums izplatījās pa ēku, ugunsdzēsēji glābēji pārmeklēja blakus esošos dzīvokļus. Vienā no tiem tika atrasts cilvēks, kas tika izglābts un ugunsgrēkā cieta. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki.

Veicot dzēšanu, cieta arī viens ugunsdzēsējs glābējs.

Darbi notikuma vietā noslēdzās plkst.12.29.

Savukārt plkst.16.27 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur dzīvoklī dega bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens. No notikuma vietas tika izglābts cilvēks un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem. Plkst.17.15 ugunsgrēks tika likvidēts.

Bet plkst.11. 53 saņemts izsaukums uz Ludzas novada Rundēnu pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka notikuma vietā deg koka dzīvojamā māja 100 kvadrātmetru platībā. Noskaidrots, ka ēkā nebija uzstādīts dūmu detektors, kā arī nebija uzstādīts ugunsdzēsības aparāts. Ugunsgrēks likvidēts plkst.15.15.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 31 izsaukumus - 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, astoņus uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi. VUGD apkopotā informācija liecina, ka divos gadījumos dega atkritumi, elektrības vadi, dūmvadā dega sodrēji, vēl divos citos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sadzīves mantas un garāža.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu