Par neizpaužamas informācijas izpaušanu apsūdzēts bijušais Muitas pārvaldes vadītājs

CopyLinkedIn Draugiem X
Tālis Kravalis
Tālis Kravalis Foto: Ieva Čīka/LETA

Uz tiesas sola sēdies kādreizējais Muitas pārvaldes vadītājs Tālis Kravalis, kuru apsūdz par neizpaužamu ziņu izpaušanu, kas notikusi pirms vairākiem gadiem, vēsta TV3. 

Prokurore atzīst, lai arī šajā lietā nav neviena cietušā, tiesvedību pārtraukt neesot iespējams, jo likums par neizpaužamu ziņu izpaušanu paredz sodu. 

2015. gada oktobrī TV3 raidījums “Nekā personīga” vēstīja, ka Kravalis kolēģiem traucējis izmeklēt viņa māsas, Muitas pārvaldes Riska vadības daļas vadītājas, lomu viltotu apģērbu kravas neaizturēšanā. Vai tā ir taisnība, un kas tad, galu galā, ir “neizpaužamās ziņas”, par kuru izpaušanu jātiesājas – Kravalis šodien, 9. janvārī, žurnālistiem neatklāja.

Par neizpaužamu ziņu izpaušanu Kravalim draud brīvības atņemšana līdz vienam gadam, piespiedu darbs vai naudas sods.

Arī prokurore neatklāja, kādas ziņas Kravalis izpaudis, taču ir pārliecināta, ka bijusī amatpersona jāsauc pie atbildības, lai gan lietā nav neviena cietušā.

“Pati šī darbība ir prettiesiska, un likumdevējs aizsargā kārtību. Piemēram, narkotisko vielu glabāšana. Teorētiski nevienai personai nav nodarīts kaitējums, bet nav šaubu, ka par narkotisko vielu glabāšanu personas tiek sauktas pie atbildības,” pauž prokurore Ļubova Kovaļa.

Kravaļa advokāts kameras priekšā plašus komentārus nevēlējās sniegt, un bija pavisam lakonisks, norādot vien, ka tā esot tiesāšanās ne par ko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu