Jaunajā Minhenes koncertu namā viena zāle var tikt nosaukta Marisa Jansona vārdā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mariss Jansons
Mariss Jansons Foto: EPA/Scanpix

Koncertu namā, kuru iecerēts uzcelt Minhenē, viena zāle var tikt nosaukta nesen mirušā latviešu diriģenta Marisa Jansona vārdā, ziņoja vietējais laikraksts “Sueddeutsche Zeitung”.

“Viņš bija diriģēšanas zvaigzne, sūtnis pasaulē, mūzikas starpnieks. Es labi varu iztēloties, ka jaunā koncertu zāle koncertu namā sauktos viņa vārdā un mēs šādi godinātu viņa piemiņu,” intervijā Vācijas ziņu aģentūrai DPA sacīja Bavārijas federālās zemes zinātnes un mākslas ministrs Bernds Ziblers.

Jansons, kurš nomira pērnā gada 30.novembrī, bija viens no pasaules ievērojamākajiem diriģentiem. Viņa darbība ilgu laiku bija cieši saistīta ar Minheni, kur viņš no 2003. līdz 2019.gadam bija Bavārijas radio simfoniskā orķestra galvenais diriģents.

2018.gadā intervijā “Latvijas Avīzē” Jansons stāsīja, ka viņš 12 gadus cīnījies par koncertzāli un mājvietu viņa vadītajam Bavārijas radio simfoniskajam orķestrim, līdz uzvarējis viedoklis par koncertzāles celtniecību.

Koncertu namu, kas vēl ir projektēšanas stadijā, ir paredzēts uzcelt pēc Austrijas arhitektu biroja “Cukrowicz Nachbaur” projekta rūpnīcu kvartālā Minhenes austrumos. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu