Arhitektu organizācija piedāvā atjaunot Austrālijā sadegušās mājas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Austrālijas postošajos ugunsgrēkos ir iznīcinātas aptuveni 2000 māju, bet aptuveni 700 ir apskādētas, vēsta portāls "Bustle". Austrālijas Arhitektu organizācija piedāvājusi bez maksas atjaunot nodegušos namus.

Austrālijas Arhitektu organizācijā darbojas vairāk nekā 130 arhitektu biroji, kas ir gatavi atjaunot sadegušos namus - ģimenes privātmājas, sociālos centrus, uzņēmumu birojus. 

Organizācijas mērķis ir palīdzēt no jauna uzcelt zaudēto iedzīvi ar draugu, komūnas un dažādu ziedojumu organizāciju palīdzību. "Ja māja nav bijusi apdrošināta, bet ugunsgrēkā esi zaudējis vietu, kur dzīvot, mēs atradīsim jums piemērotāko arhitektu. Mūsu speciālisti sniegs padomus, palīdzēs izveidot ēkas dizainu, būvatļaujas iegūšanu bez maksas," vēsta organizācijas mājaslapa. Visas jaunuzceltās ēkas būs būvētas no ilgtspējīgiem materiāliem. Cietušajiem atliek vien reģistrēt zaudējumus mājaslapas anketā.

Kampaņas autors, arhitekts Džiri Ļevs portālam "Dezeen" skaidro, ka vēlējies radīt kustību, kas vienotu vietējos iedzīvotājus kādam labam un pozitīvam mērķim. 

Kopumā postošajos Austrālijas ugunsgrēkos ir nodeguši astoņi miljoni hektāru zemes, vēsta Pasaules Dabas organizācija. Patlaban, pēc organizācijas aplēsēm, bojā gājuši aptuveni viens miljards dzīvnieku, no kuriem dažas sugas ir izmirušas ugunsgrēka ietvaros. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu