Jelgavnieks Kjusi krīt, lauž roku, viņam "īstais" Dakaras rallijreids beidzies (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Iepriekš ziņojām, ka maratonrallijā Africa Eco Race, kas norit paralēli Dakaras rallijreidam, ar Latvijas karogu startē motosportists Stefano Kjusi.

Diemžēl, sestdien no Āfrikas pienākušas ziņas, ka itālis, kurš brauc ar Husqvarna motociklu, piektajā ātrumposmā, esot ceļā uz Dakhlu Atlantijas okeāna krastā (Rietumsahāra), piedzīvoja kritienu, sacensības vairs neturpinās un finišu Senegālas galvaspilsētā Dakarā nešķērsos. Kā atklāj pats sportists, viņam lauzta rokas locītava, un pamatīgi cietis arī motocikls. 

Diena gan jelgavniekam sākās uz pozitīvas nots. Piektā posma sākumā viņš brauca salīdzinoši mierīgā un vienmērīgā tempā ar apmēram 120 - 130 km/h, kad tika sasniegta pirmā kāpu sekcija. Tā Husqvarna mocim ir piemērotāka nekā taisnie ceļa gabali un liels ātrums, līdz ar ko Kjusi apsteidza 10 konkurentus. Lai gan motosportists piedzīvoja vairākus kritienus un nedaudz izlijusi degviela, Kjusi turpināja piesardzīgi (ap 110 km/h) braukt, lai ar nedaudz bojātu stūres stabilizācijas mehānismu sasniegtu uzpildes punktu 250.kilometrā.

Tas gan viņam neizdevās, jo kādā brīdī motociklu sāka mētāt un Kjusi ar seju atsitās pret zemi. Viņš gan ātri atguvās, taču secināja, ka ar kreiso roku kaut kas nav labi.

"Cerēju, ka iedzeršu pretsāpju medikamentus un varēšu turpināt. Man piecelties palīdzēja citi braucēji. Mēģināju turpināt, navigācijas iekārtas bija bojātas. Es līdzīgu atgadījumu piedzīvoju 2016.gadā trešajā ātrumposmā un zināju, ka arī šādās situācijās var sekot citiem un sasniegt finišu. Tas bija mans jaunais mērķis. Bet tiklīdz satvēru stūri, sāpes kļuva nepanesamas. Nekas cits neatlika, kā nospiest sarkano izsekošanas pogu, helikopters nolaidās, un es pametu savu motociklu ātrumposma 125.kilometrā," stāsta Stefano Kjusi.

Kā zināms, šobrīd norisinās arī Dakaras rallijreids jeb oriģinālā rallijreida Parīze-Dakara evolūcijas sacensības. Tās kopš 2008.gada, kad tika atceltas terorisma draudu dēļ, Āfrikā vairs nenotiek. No 2009.gada līdz 2019.gadam tās norisinājās Dienvidamerikā, bet šogad tiek aizvadītas tuksnešainajā Saūda Arābijā.

Dakaras rallijreida veterāns Žans Luī Šlesērs tikmēr palika uzticīgs Āfrikas kontinentam un ar domubiedriem kopš tā laika tur organizē alternatīvas sacensības Africa Eco Race.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu