NVA darbinieku apsūdz par naudas izkrāpšanu, piedāvājot iegādāties automašīnas (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nauda. Ilustratīvs foto.
Nauda. Ilustratīvs foto. Foto: Pixabay

Prokuratūra ir uzrādījusi apsūdzību Nodrošinājuma valsts aģentūras (NVA) darbiniekam par naudas izkrāpšanu, piedāvājot iegādāties aģentūrai glabāšanai nodotas automašīnas.

Prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska aģentūrai LETA pastāstīja, ka lietā viena persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma pantiem par krāpšanu un piesavināšanos. Kopumā persona apsūdzēta par septiņiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Par cietušām kriminālprocesā atzītas piecas personas.

Kā uzskata apsūdzība, apsūdzētais, izmantojot savu amata statusu, maldinot cietušos par iespēju iegādāties transportlīdzekļus no NVA par zemāku cenu kā to tirgus vērtība, ieguva naudu. Pēc tam ar naudu apsūdzētais rīkojās pēc saviem ieskatiem, norādīja prokuratūrā.

Plašāku informāciju prokuratūra patlaban nesniedz.

Lietu pirms nodošanas prokuratūrā izmeklēja Iekšējās drošības birojs, kas savā publiskajā paziņojumā rakstīja, ka NVA darbinieku rosināts apsūdzēts par 161 000 eiro izkrāpšanu, piedāvājot privātpersonām iegādāties automašīnas, kas bija nodotas aģentūrai glabāšanā.

Tāpat persona piesavinājusies tabakas izstrādājumus aptuveni 10 000 eiro vērtībā.

NVA nodrošina Iekšlietu ministrijas un tās padotības iestāžu darbību nekustamo īpašumu, publisko iepirkumu un valsts materiālo rezervju jomā, veic normatīvajos aktos noteiktās darbības ar lietiskajiem pierādījumiem un arestēto mantu, izņemto mantu un dokumentiem, kā arī ieročiem, munīciju, to sastāvdaļām un speciālajiem līdzekļiem.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu