Liepājā bunkuros atrasta pusotra tonna nezināmu ķīmisku vielu (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "TV Kurzeme" sižeta

Liepājas reģionālās slimnīcas teritorijā esošā bunkurā atrasta aptuveni pusotra tonna dažāda veida nezināmu ķīmisku vielu, vēsta "TV Kurzeme".

Valsts vides dienesta (VVD) inspektori starp tām konstatējuši arī medicīnas instrumentu dezinfekcijas līdzekli, kas var būt kaitīgs cilvēku veselībai. Slimnīcas pārstāvji apgalvo, ka nezinot, kā vielas tur nokļuvušas.

Bunkurs, kas atrodas blakus Liepājas reģionālajai slimnīcai, pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados celts kā patvērums no iespējamās bombardēšanas. Slimnīcas pārstāvji stāsta, ka jau daudzus gadus bunkurs netiek izmantots, taču metāla durvis bieži uzlaužot iedzīvotāji un pēc sevis atstājot sadzīves atkritumus. Savukārt Valsts vides dienests (VVD) šī gada sākumā saņēma sūdzību, ka bunkurā atrasti ķīmiski atkritumi.

VVD pārstāvji informē, ka inspektori, apsekojot bunkuru, esot atraduši 1400 kilogramu dažādu vielu. Daļu no tām identificēt neesot iespējams, jo uz iepakojumiem neesot ne apraksta, ne brīdinājumu zīmju. Savukārt aptuveni 750 kilogramu bijis nātrija acetāts, proti, padomju laika pārtikas konservants un 300 kilogrami medicīnas instrumentu dezinfekcijas līdzekļa.

Ne Liepājas reģionāla vides pārvalde, ne pašvaldības policija par atrastajām ķīmiskajām vielām izmeklēšanu nav uzsākušas. Slimnīcai dots rīkojums tās savākt. Liepājas reģionālā vides pārvalde informē, ka Liepājā šādi gadījumi neesot bieža parādība. Pēdējo reizi veselībai bīstama ķīmiska viela – dzīvsudrabs - pilsētvidē tika atrasta 2017. gadā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu