Kurucs: Konflikts mani ietekmēja par 100%

CopyDraugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: AFP/SCANPIX

Par uzbrukumu draudzenei apsūdzētais Latvijas basketbolists Rodions Kurucs atzīst, ka konflikts viennozīmīgi ir negatīvi ietekmējis viņa sniegumu šosezon laukumā Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Kurucs septembra sākumā Ņujorkā tika īslaicīgi arestēts par jūnijā pastrādātu uzbrukumu savai draudzenei.

"New York Post" rakstīja, ka Kurucs pielicis sev nazi pie rīkles un esot kliedzis: "Es sevi nogalināšu!" Taču viņš ātri nometis to, aplicis roku ap 32 gadus vecās sievietes kaklu un žņaudzis viņu, pēc tam iegrūžot gultā.

Tiesas sēde šonedēļ tika pārcelta uz 11. februāri, jo apsūdzību virzošie prokurori otrdien iesniedza lielu apjomu ar pierādījumiem.

Kurucam sezonas sākumā neizdevās iekarot vietu NBA komandas Bruklinas "Nets" sastāvā, tāpēc viņš vairākkārt palika uz rezervistu soliņa, kā arī 8 spēles aizvadīja fārmklubā, kas spēlē NBA G līgā jeb attīstības līgā.

"Protams, ka konflikts mani ietekmēja par 100%. Taču tagad esmu atpakaļ - tas ir pozitīvākais un vissvarīgākais," sacīja Kurucs, paužot prieku, ka viņa sniegums basketbola laukumā ir uzlabojies.

Patlaban 21 gadu vecais Kurucs piektdien aizvadīja šosezon savu labāko spēli NBA, atzīmējoties ar 19 gūtiem punktiem. Līdz šim šosezon viņš vienā NBA spēlē nebija guvis vairāk par 9 punktiem.

Pēdējos 9 mačos "Nets" rindās Kurucs katrā spēlē laukumā pavadījis vismaz 11 minūtes. Turklāt 3 mačos Latvijas basketbolists laukumā devies Bruklinas kluba starta piecniekā.

"It laba sajūta būt atpakaļ (sastāvā). Vienkārši cenšos darīt savu darbu, kādu no manis sagaida Kenijs (Etkinsons - "Nets" galvenais treneris)," teica Latvijas basketbolists.

"Protams, ir laba sajūta būt atpakaļ kopā ar šiem puišiem. Es vienkārši labāk izbaudu spēlēšanu starta sastāvā," piebilda Kurucs.

"Nets" stūrmanis Etkinsons vēlējies, lai Kurucs atgūst savu spēli, spēlējot NBA G līgā jeb attīstības līgā.

"Kad devos uz G līgu, viņš man teica, lai spēlēju savu spēli - ar enerģiju un centību, un lai atvedu atpakaļ veco Rodi (Rodionu)," pastāstīja Kurucs.

Etkinsons norāda, ka Kurucs šosezon iepriekš vilcinājies ar metienu izpildi, taču pēdējā spēlē Latvijas basketbolists uzbruka grozam teicami - divpunktu metieni 3/4, trīspunktu metieni 4/5.

Kurucam arī bija jāsedz pretinieku komandas Maimai "Heat" līderis Džimijs Batlers.

"Ceru, ka tā bija dzirkstele, jo talants tur ir - es to redzēju pagājušajā sezonā," sacīja Etkinsons.

"Viņš izlēma doties laukumā un spēlēt aizsardzībā tāpat kā pagājušajā sezonā. Mēs viņam devām uzdevumu segt Džimiju Batleru. Tas viņu sajūsmināja," atklāja "Nets" galvenais treneris.

"Metieni krīt iekšā, jo viņš vairs nevilcinās. Mēs visi redzējām, ka viņam ar to bija grūtības sezonas sākumā. Viņam bija problēmas ar pārliecību," skaidroja Etkinsons.

Kurucs šosezon 22 spēlēs NBA vidēji spēlē guvis 4,2 punktus, bet pagājušajā sezonā līgas debitants no Cēsīm spēlēja pārliecinošāk - 63 spēlēs vidēji 8,5 punkti.

NBA G līgā Kurucs šosezon 8 mačos vidēji guvis 11,8 punktus, izcīnījis 6,5 atlēkušās bumbas, veicis 3,5 rezultatīvas piespēles un pārtvēris 1,3 bumbas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu