Robežsardze plāno atgūt 120 000 eiro par nesaskaņoti izvestajiem kokiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts
Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts robežsardze (VRS) ir apņēmusies atgūt aptuveni 120 000 eiro par robežas joslas ierīkošanas laikā nesaskaņoti izvestiem kokiem, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" pastāstīja VRS priekšnieks Guntis Pujāts.

Kā ziņots, Valsts kontrole (VK) revīzijā atklāja, ka, ierīkojot Latvijas valsts austrumu robežu, nelikumīgi izcirsti un pazuduši koki, kā arī bijusi novēlota un apšaubāma nocirsto kokmateriālu uzskaite.

Pujāts šorīt intervijā LTV norādīja, ka pazudušo koku izciršanas un izvešanas nianses tiks skaidrotas gan dienesta pārbaudē, gan no krimināltiesiskā redzējuma. Viņš informēja, ka uzņēmējs ir atzinis aptuveni 120 000 eiro vērtu koku izvešanu, bet tajā esot vainojams kāds SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"" apakšuzņēmējs, kurš bija rīkojies "uz savu galvu, nesaskaņojot ne ar ģenerāluzņēmēju, ne pasūtītāju".

"Par to mēs esam informāciju ieguvuši un plānojam veikt pasākumus, lai šos līdzekļus atgūtu," solīja Pujāts. Vaicāts, vai ir kādi pierādījumi, kas ļautu cerēt, ka naudu tiešām izdosies atgūt, VRS priekšnieks atbildēja, ka ir pavadzīmes. "Par šiem apjomiem, kas ir izvesti, nesaskaņojot ar VRS, ir dati, līdz ar to ir viss pamats uzskatīt, ka arī būs iespējams atgūt," skaidroja Pujāts.

Viņš piebilda, ka uzņēmējs jau esot paudis apņemšanos atmaksāt minēto naudas summu, tiklīdz VRS savu rīcību saistībā ar naudas atgūšanu būs saskaņojusi ar Iekšlietu ministriju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu