ASV pēc izmeklēšanas par apšaudi flotes bāzē jāpamet vairākiem Saūda Arābijas kursantiem

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV gatavojas nosūtīt atpakaļ uz Saūda Arābiju vairāk nekā desmit militāro apmācību programmu kursantu pēc izmeklēšanas saistībā ar saūdarābu aviācijas studenta decembrī Floridā karaflotes bāzē sarīkoto apšaudi, pavēstīja amatpersona.

21 gadu vecais Saūda Arābijas gaisa spēku virsnieks Mohammeds aš Šamrani bāzē Pensakolā atklāja uguni, nogalinot trīs ASV jūrniekus un vēl astoņus cilvēkus ievainojot.

ASV Tieslietu ministrija notikušo izmeklēja kā teroraktu.

Šobrīd nav skaidrs, kāds ir pamatojums tam, lai kursantus sūtītu atpakaļ uz Saūda Arābiju, tomēr amatpersona norādīja, ka viņi netiek turēti aizdomās par līdzdalību Šamrani uzbrukumā.

Pēc decembrī notikušās apšaudes izskanējuši jautājumi par ārvalstu studentu pārbaudēm pirms viņu ierašanās bāzēs ASV.

Kā sacījušas amatpersonas, Šamrani pirms apšaudes bija sarīkojis viesības, un to gaitā viņš un pārējie skatījušies masu apšaužu video.

Uzbrucējs pirms apšaudes tviterī kritizējis ASV atbalstu Izraēlai, kā arī pārmetis ASV, ka tās ir naidīgi noskaņotas pret musulmaņiem.

Šamrani tika nogalināts drošības spēku operācijā.

Vairāki likumdevēji, arī ASV prezidents Donalda Trampa sabiedrotie republikāņi, aicinājuši apturēt Saūda Arābijas dalību militārās apmācības programmās ASV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu