Aizkrauklē kopš svētdienas turpina dzēst ugunsgrēku angārā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šorīt, 13. janvārī, ugunsdzēsēji vēl turpina dzēst ugunsgrēku angārā Aizkrauklē, kur kopš svētdienas gruzd siltumizolācijas materiāls, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

Svētdien plkst.16.55 Aizkraukles, Pļaviņu un Jaunjelgavas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Bitēnu ielu Aizkrauklē, kur ugunsgrēks bija izcēlies angāra tipa ēkā, kurā atradās dzīvojamā un saimnieciskās darbības daļa. Kopējā degšanas platība bija 80 kvadrātmetri.

Šorīt dzēšana turpinās, jo gruzd siltumizolācijas materiāls starp betona paneļiem Lai tiktu klāt degšanas vietām, ugunsdzēsēji glābēji uzlauž betona segumu. 

Tāpat svētdien Aizkrauklē, Jaunceltnes ielā, ugunsdzēsēji glābēji ar roku rīku palīdzību no trīsstāvu ēkas jumta noņēma skārda gabalu, kas bija atrauts un varēja nokrist.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti desmit ugunsgrēki un kādā no tiem cietis viens cilvēks, bet divi cilvēki no ugunsnelaimēm izglābti.

Svētdienas vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz kādu Rīgas daudzstāvu dzīvojamo māju, kur bija pamanīti dūmi.

Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka kāda dzīvokļa lodžijā deg sadzīves priekšmeti. No piedūmotā dzīvokļa, kur nebija uzstādīts dūmu detektors, tika izglābts viens cilvēks, kurš bija cietis, bet no blakusdzīvokļiem evakuēti vēl desmit cilvēki. Cietušais tika nodots mediķiem.

Rīgā dzēstas trīs ugunsnelaimes, citā pilsētā viena, bet novados dzēsti seši ugunsgrēki.

Diennakts laikā VUGD veicis arī 20 glābšanas darbus un saņēmis 11 maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma valstī kopumā reģistrēti 172 ugunsgrēki, tajos cietuši 11, izglābti astoņi, bet gājuši bojā divi cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu