Vienam no senākajiem Lielbritānijas veikalu tīkliem draud sabrukums (6)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijā 1881. gadā dibinātais lielveikalu tīkls “Beales” paziņojis, ka ir apdraudēta 22 veikalu un vairāk nekā 1000 darbavietu pastāvēšana, ja uzņēmums nespēs atrast pircēju, vēsta “Postimees”.

“Beales” veikusi pārrunas ar telpu izīrētājiem par iespējamu īres maksas samazināšanu. Tāpat tiek veiktas pārrunas ar diviem potenciālajiem pircējiem, no kuriem viens ir veikalu tīkla konkurents, bet otrs – finanšu kapitāla fonds.

Preču tirgus Lielbritānijā pašlaik piedzīvo ļoti sarežģītus apstākļus. Nesen uzņēmums “Debenhams” paziņoja par 19 veikalu slēgšanu, bet veikalu tīkls “Mothercare” - par 79 veikalu slēgšanu.

Tagad riska zonā nonācis viekalu tīkls “Beales”, kura tirdzniecības rādītāji ir zemāki, nekā iepriekš plānots. Iepriekšējo finanšu gadu kompānija noslēdza ar 3,1 miljonu mārciņu lieliem zaudējumiem.

Mazumtirdzniecības apjomi pagājušajā gadā Lielbritānijā bijuši zemākie pēdējo 25 gadu laikā. Sarežģīto situāciju varētu būt radījusi neskaidrība saistībā ar Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības jeb “Brexit”.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu