Kā notiek gatavošanās Dailes teātra izrādei "Talantīgais misters Riplijs"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Talantīgais misters Riplijs"
"Talantīgais misters Riplijs" Foto: publicitātes

Režisore Laura Groza-Ķibere Dailes teātra Lielajā zālē iestudē Filisas Nādžas lugu “Talantīgais misters Riplijs”, kas veidota pēc Patrīcijas Haismitas romāna motīviem. Topošās identitātes drāmas pirmizrāde būs 2020. gada 31. janvārī. TVNET piedāvā ielūkoties izrādes tapšanas aizkulisēs. Noskaties video! 

Šobrīd notiek intensīvi izrādes mēģinājumi,  aktieriem ir daudz uzdevumu – gan jāapgūst muzikālais materiāls, ko radījis komponists Kārlis Auzāns, gan kustību partitūra horeogrāfes Lienes Gravas vadībā. Lai izveidotu scenogrāfa Mārtiņa Vilkārša iecerētos scenogrāfijas elementus, aktieris Andris Bulis viesojās Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlniecības katedrā, kur 4. kursa students Gatis Erdmanis gatavo bisti un nāves masku Andra atveidotā varoņa Ričarda Grīnlīfa sejai.

Video: Dailes teātrī top "Talantīgais misters Riplijs".

Bagātais Herberts Grīnlīfs izvēlas Tomu Ripliju, lai atvilinātu uz mājām savu aizklīdušo dēlu Ričardu. Taču Riplijam ir citi plāni. Viņam ir hameleona daba, neskaidra pagātne un īpašs talants – spēja maldināt un manipulēt. Izšķērdīgā, brīvā pasaule, kurā viņš atrod Ričardu, ir pārāk pievilcīga un kārdinoša, lai no tās atteiktos. Brīdī, kad Riplijs iekāro Ričarda dzīvesstilu un identitāti, spēle kļūst nāvējoši bīstama. Viņu dzīves neatšķetināmi savijas kopā, un bezkaunīgi šarmantajam psihopātam vairs nav ceļa atpakaļ. Jo iespēja atkal kļūt par sevi pašu Riplijam ir pārāk biedējoša.

Izrādes titullomu – Tomu Ripliju – atveido aktieris Gints Grāvelis, bet viņa draugs Ričards Grīnlīfs ir Andris Bulis. Citās lomās - Inga Alsiņa-Lasmane, Lauris Subatnieks, Juris Žagars, Vita Vārpiņa, Olga Dreģe, Mārtiņš Upenieks, Toms Veličko, Juris Bartkevičs, Dārta Daneviča, Gints Andžāns un Juris Jope.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu