"Saskaņa" gatava gaidīt GKR piedāvājumu turpmākajam darbam Rīgas domē (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Anna Vladova un Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs
Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Anna Vladova un Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs Foto: Zane Bitere/LETA

Partija "Saskaņa" ir gatava sagaidīt "Gods kalpot Rīgai" (GKR) redzējumu par turpmāko darbu Rīgas domē, pirms lemj par parakstu atsaukšanu galvaspilsētas mēra Oļega Burova (GKR) nomaiņai, žurnālistiem sacīja priekšsēdētāja vietniece Anna Vladova (S).

"Saskaņas" frakcijas sanāksme notika īsi pēc GKR sapulces, un Vladova atzina, ka pagaidām nekāds oficiāls viedoklis no partneru puses saņemts nav.

Viņa atkārtoja, ka ar GKR frakciju kopumā "Saskaņai" sastrādāties nav nekādu problēmu un viņa augstu vērtē partijas priekšsēdētāja Andra Amerika (GKR) pausto nostāju.

"Tomēr runa bija par mūsu sadarbību ar Burovu, un no viņa nekādu ziņu pagaidām nav. Saņemot GKR piedāvājumu, kā viņi redz turpmāko darbu, mēs to izvērtēsim gan frakcijā, gan partijas valdē," teica Vladova. Pagaidām gan parakstus par Burova atstādināšanu deputāti atsaukt neplāno.

Taujāta, kādus tieši piedāvājumus no GKR puses partija sagaida, kā piemēru Vladova minēja budžeta pieņemšanas procedūru. "Šonedēļ gaidāma Budžeta komisijas sēde, taču veselās trīs nozaru komitejās budžets nav izskatīts. Es ne īpaši saprotu, kā budžetu var skatīt Budžeta komisijā, pirms izieta visa procedūra," pauda domniece.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļā partijas "Saskaņa" un deputātu bloka "Rīgai" politiķi paziņoja, ka, lai gan koalīciju atstāt neplāno, viņi uzstās uz Burova nomaiņu, jo nespēj ar viņu sastrādāties. 

Galvenās nesaskaņas partneru vidū saistītas ar to, ka Burovs "vienpersoniski uzņēmies" koalīcijas vadību un lēmumu pieņemšanā nekonsultējas ar saviem partneriem. 

"Saskaņa" un deputātu grupa "Rīgai" bija gatavi turpināt sadarbību ar GKR, paliekot koalīcijā.

Šodien gan GKR paziņoja, ka partneru piedāvājumam neatsauksies un aicinās sēsties pie sarunu galda, lai radušās nesaskaņas izrunātu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu