Saulkrasti par 5000 eiro nomaina pirms četriem gadiem ieviestu logo

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Lielā steigā aizvadītā gada nogalē Saulkrastu novada dome ir akceptējusi bez konkursa piesaistīta dizainera izstrādātu jaunu novada zīmolu, vēsta lsm.lv. 

Saulkrastu logo jaunā versija ir diezgan askētiska – melnbaltā attēlā ir vairākas svītras, kas atainojot saules ritmu.

Astoņu taisnu līniju uzzīmēšana un apraksts par mierpilnu un ģimenisku novadu visa gada garumā Saulkrastu domei izmaksāja gandrīz piecus tūkstošus eiro.

Zīmols tapis visai lielā steigā, un gada nogales domes sēdē tā apstiprināšanas jautājums darbakārtībā tika iekļauts  papildus. 

Kā atzīst vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomnieks pašvaldību jautājumos Madars Lasmanis, daļa domju pirms reģionālās reformas aizraujas ar aizdomīgiem tēriņiem, taču izkontrolēt varot tikai lielākos darījumus. 

"Izstrādājot budžeta likumu 2020. gadam, ir noteikts īpašs regulējums, kas nosaka, ka visi darījumi, kas lielāki par 50 000 eiro saistībā ar kustamo, nekustamo mantu vai kādiem citiem darījumiem, ir jāsaskaņo ar VARAM, līdz stājas spēkā apdzīvoto vietu likums," stāsta Lasmanis, norādot, ka mazāki darījumi ir vietvaras godaprāta jautājums.

Par šādiem darījumiem var ziņot Valsts kontrole un iedzīvotāji. VARAM tad tos vērtēs, lai gan ministrijai ir ierobežotas iespējas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu