Liepājas Simfoniskais orķestris februārī dosies koncertturnejā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO)
Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) Foto: publicitātes

Februārī Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) diriģenta Gunta Kuzmas vadībā dosies koncertturnejā, ar īpašu koncertprogrammu uzstājoties vairākās Latvijas pilsētās, kā arī kaimiņvalsts pilsētā Klaipēdā, informē LSO sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

LSO mazajam sastāvam koncertturnejā pievienosies arī Latvijā labi zināmi džezmeņi - saksofonists Gints Pabērzs, kontrabasists Edvīns Ozols un sitaminstrumentālists Artis Orubs.

Edija Sotera albumā "Focus" iekļautās septiņas kompozīcijas, ko šajā koncertprogrammā kopā ar LSO stīgu sastāvu atskaņos džeza trio, ir septiņu dažādu noskaņu gleznas. Tā ir akadēmiskā un džeza žanru sintēze, kur šīs atšķirīgās pasaules papildina viena otru: džezs iegūst dziļāku mākslinieciskumu, savukārt akadēmiskais žanrs - dzīvu, enerģiski piesātinātu emocionalitāti, programmu raksturoja Vēvere.

Programmā skanēs arī austriešu mūzikas ģēnija Volfganga Amadeja Mocarta skaņdarbi - itāliski graciozais "Divertisments Fa mažorā" un savulaik imperatora Jozefa II galma vajadzībām rakstītās "Piecas kontrdejas", kā arī slavenā norvēģu komponista Edvarda Grīga svīta "No Holberga laikiem", kur bez spirgtā enerģiskuma piestrāvotās prelūdijas, un melanholiskās ārijas, iekļautas arī 18.gadsimta dejas - rāmā, dziedošā sarabanda, svinīgā gavote, un noslēgumā jautrais, enerģiskais rigodons, piebilda Vēvere.

Koncerti notiks 5. februārī Klaipēdā, 8. februārī - Talsos, 15. februārī - Dobeles jaunajā koncertzālē "Zinta", 22. februārī - Tukumā un 27. februārī - Priekulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu