Ambiciozi plāni: 133 hektāru plašie urbānie kalni Ķīnā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: MVRD

Nīderlandes arhitektu birojs "MVRDV" ir radījis vienu no grandiozākajiem plāniem biroju pilsētiņas celtniecībai - modernizētas milzu urbāno kalnu grēdas, kurās atradīsies Āzijas tehnoloģiju giganta "Tencent" mītne. 

Reizēm ir grūti iztēloties uzņēmumu, kuram būtu nepieciešama biroju platība 133 hektāru plašumā, tomēr Āzija ar tās apjomiem un ambīcijām patiesi spēj pārsteigt. Ķīnas tehnoloģiju uzņēmums "Tencent" ir viens no pasaulē lielākajiem un vadošajiem uzņēmumiem, kas piedāvā simtiem dažādu ar tehnoloģijām saistītu pakalpojumu, produktu un arī izpētes un attīstības procesu. Ne velti šādam uzņēmumam ir augstas prasības attiecībā uz telpām un to platību.

Foto: MVRDV

Āzijas tehnoloģiju gigants pirms diviem gadiem izsludināja arhitektūras konkursu ar diezgan iespaidīgu nolikumu - arhitektiem ir jāizstrādā milzīgs, ekoloģisks biznesa rajons, kurā atrastos biroji, dzīvojamās platības darbiniekiem, komerctelpas, skolas, konferenču centri un citas darbiniekiem nepieciešamas iestādes. Šis rajons atrastos Ķīnas lielpilsētā Šeņdženā, prominentajā Kianhajas rajonā - pussalā, kuru apskalo Žujangas upe. 

Foto: MVRDV

No visiem pieteikumiem, viennozīmīgi izceļas nīderlandiešu arhitektu biroja "MVRDV" grandiozie plāni urbāno kalnu būvniecībai. Arhitekti plāno pussalu piepildīt ar vairāk nekā 100 dažādām ēkām, kas līdzināsies modernizētiem kalniem-debesskrāpjiem, kuros atradīsies divus miljonus kvadrātmetru plaša izmantojamā iekštelpu platība uzņēmuma "Tencent" 80 000 līdz 100 000 darbiniekiem. Paredzēts, ka modernās biroju un dzīvojamās ēkas būs klātas ar fotovoltiskajiem paneļiem, kas ražos elektrību modernajam rajonam, bet tā apkārtnē būs ierīkotas plašas zaļās zonas. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu