Noskaties jauno "Saucēju" animēto videoklipu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
 "Saucējas"
"Saucējas" Foto: publicitātes

Latvijas Kultūras akadēmijas tradicionālās dziedāšanas grupas "Saucējas" un Sicīlijas etnomūzikas trio "Oi Dipnoi" kopīgi radītai dziesmai "Maģa, maģa ābelēna" ir izveidota animācijas filma, kuras autore ir sicīliešu māksliniece Kiara Čekarella, informē tradicionālās dziedāšanas grupas "Saucējas" vadītāja Iveta Tāle.

"Pagājušā gada pavasarī, kad sicīliešu mūziķi viesojās Latvijā, pēc nejaušas saspēlēšanās un sadziedāšanās kādā Pārdaugavas krodziņā nolēmām ierakstīt kopīgu dziesmu," stāsta grupas vadītāja Tāle. Tā tapa "Saucēju" dziedāta Kurzemes kāzu dziesma "Maģa, maģa ābelēna" sicīliešu mūziķu muzikālajā interpretācijā. 

Šai radošajai savienībai pievienojās arī māksliniece Čekarella, kas radīja stāstu par latviešu sievietes maģisko pasaules izjūtu.

"Saucējas" pērn decembra beigās koncertēja Katānijā, Sicīlijā, kur video tika pirmo reizi parādīts plašākai publikai, bet janvāra sākumā, ar sadziedāšanos draugu pulkā animācijas pirmizrāde notika arī Rīgā.

Dziesma "Maģa, maģa ābelēna" ir ierakstīta Rīgā studijā "Gem Plus" un ir iekļauta kultūras menedžmenta centra "Lauska" jaunākajā etnomūzikas izlasē "Sviests 8", kurā tiek apkopota aktuālākā latviešu mūsdienu tautas mūzika. Šoreiz līdzās tādām grupām kā "Iļģi", "Auļi", "ZeMe" un citas ir iekļautas arī "Saucēju" un "Oi Dipnoi" kopprojekts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu