Krievu māksliniece apprecējusies ar Kimas Vallas slepkavu Madsenu (6)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Pīters Madsens
Pīters Madsens Foto: AFP/SCANPIX

Somijā dzīvojošā krievu māksliniece Dženija Kurpena apprecējusies ar Dānijā par slepkavību notiesāto Pēteru Madsenu.

Madsenam 2018.gadā tika piespriests mūža ieslodzījums par zviedru žurnālistes Kimas Vallas slepkavību. Valla 2017.gada iekāpa Madsena uzbūvētajā zemūdenē, lai viņu intervētu. Jūrā vispirms tika atrasts Vallas torss, bet vēlāk arī pārējās ķermeņa daļas.

49 gadus vecais Madsens atzina, ka sadalījis Vallas ķermeni, taču noliedza viņas nogalināšanu, sakot, ka sieviete gāja bojā nelaimes gadījumā.

Kurpena ar Madsenu apprecējās 19.decembrī, māksliniece paziņojusi sociālajā tīklā "Facebook". Madsens, kurš patlaban izcieš sodu cietumā netālu no Kopenhāgenas, apstiprinājis ziņas par laulību.

"Man nebūs pieejams internets, lai saņemtu ziņas un reaģētu uz tām. Ja jūs vēlaties sazināties, tad dodiet ziņu Dženijai Kurpenai," piektdien rakstīja Madsens.

Kurpena dzīvo Somijas pilsētā Salo ar Akeseju Devjatkinu, ar kuru viņai ir divi mazi bērni.

Kurpena strādājusi par žurnālisti, bet tagad raksturo sevi kā mākslinieci. Raidorganizācijas BBC Krievijas ziņu servisam viņa apliecināja, ka laulība ar Madsenu esot patiesa, nevis tikai daļa no viņas iepriekš izziņotā "mākslas projekta" ar nosaukumu "Tas nav Pēters, ko mēs pazinām". Viņa norādīja, ka šo frāzi izmantojuši Madsena bijušie draugi un ka tā simbolizē to, kā sabiedrība Madsenu demonizējusi viņa izdarīta nozieguma dēļ.

"Mans vīrs ir viens no diviem sava nozieguma upuriem. Palikšana dzīvam - tas jau viņam bija sods," rakstīja Kurpena.

Viņa svētdien sūdzējās, ka esot saņēmusi "tūkstošiem dīvainu, stulbu, absurdu vai agresīvu komentāru, ziņu un fizisku draudu no daudziem it kā normāliem, likumus ievērojošiem, labiem cilvēkiem".

Kurpena kādreiz strādāja ziņu portālā "Grani.ru". Viņa un Devjatkins 2012.gadā tika aizturēti par nacionālboļševiku demonstrāciju apmeklēšanu. Kurpena stāsta, ka ar Devjatkinu vispirms esot devusies uz Ukrainu, bet pēc tam uz Somiju, kur viņi saņēmuši politisko patvērumu.

Madsens pēc aizturēšanas izšķīrās no sievas. Dāņu portāls BT ziņo, ka viņš 2018.gada augustā sācis meklēt vēstuļdraugus. Viņam esot bijusi pielūdzēju trijotne, kas viņu atbalstījusi tiesāšanas laikā.

GALERIJA: Zemūdene, kurā mira Kima Valla

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu