"SEB banka" izsniegusi €60 miljonu aizdevumu "Latvenergo"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens / LETA

"SEB banka" piešķīrusi 60 miljonu eiro aizdevumu energoapgādes kompānijai "Latvenergo", teikts uzņēmuma sniegtajā informācijā biržai "Nasdaq Riga".

Kompānijas pārstāvji informē, ka otrdien, 14.janvārī, "Latvenergo" parakstīja līgumu ar "SEB banku" par 60 miljonu eiro aizdevumu. Aizdevuma atmaksas termiņš ir līdz diviem gadiem.

"Latvenergo" iepirkumā par aizdevuma piešķiršanu par uzvarētājiem tika atzīta "SEB banka" un arī "OP Corporate Bank" filiāle Latvijā.

"OP Corporate Bank" filiāle Latvijā piešķīra "Latvenergo" aizdevumu 15 miljonu eiro apmērā. Ar "OP Corporate Bank" filiāli Latvijā līgums tika noslēgts pagājušā gada nogalē.

Jau vēstīts, ka "Latvenergo" koncerna mātesuzņēmuma auditētais apgrozījums 2018.gadā bija 435,199 miljoni eiro, kas ir par 12,7% mazāk nekā 2017.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 41% un bija 212,733 miljoni eiro. Savukārt "Latvenergo" koncerns 2018.gadā strādāja ar 878,008 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,1% mazāk nekā 2017.gadā, bet koncerna peļņa saruka 4,2 reizes un bija 75,955 miljoni eiro.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, dabasgāzes tirdzniecību, elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu un pārvades aktīvu nomu. "Latvenergo" obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu