Politiķi: Jautājums par kvalificēta ārvalstu darbaspēka piesaisti ir atrisināts

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
AP politiķis Daniels Pavļuts
AP politiķis Daniels Pavļuts Foto: Ieva Ābele, Saeima

Jautājums par kvalificēta ārvalstu darbaspēka piesaisti ir atrisināts, turpretī nav iespējams vienoties par mazkvalificētu strādnieku piesaisti, trešdien Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) rīkotajā diskusijā par Latvijas investīciju klimatu secināja koalīciju pārstāvošie politiķi.

Runājot par Latvijas ekonomikas izaicinājumiem, FICIL pārstāve Zlata Elksniņa-Zaščirinska norādīja uz divu veidu problēmām, proti, ilgtermiņa, kas ietver veselības aprūpi un izglītības sistēmu, un īstermiņa, ar tām saprotot darbaspēka pieejamību. Eksperte uzsvēra, ka darbaspēka trūkums ir liela problēma, kam nepieciešams tūlītējs risinājums.

Saeimas deputāts Daniels Pavļuts (AP) norādīja, ka koalīciju veido gan konservatīvas, gan liberālas partijas, tādējādi ir grūti panākt vienprātību jautājumā par darbaspēka piesaisti no ārvalstīm. Viņš piebilda, ka partiju apvienība "Attīstībai/Par!" iestājas par viedu un kontrolētu darbaspēka piesaistes politiku tādās jomās, kurās trūkst darba roku.

Deputāte Ilze Indriksone (VL-TB/LNNK) piekrita Pavļuta paustajam par viedu un kontrolētu imigrāciju, piebilstot, ka šāda pieeja jau tiek izmantota.

Arī deputāts Arvils Ašeradens (JV) atzina, ka problēma nav par augsti kvalificēta ārvalstu darbaspēka piesaisti, bet "sarkanā līnija" ir mazkvalificēta darbaspēka piesaiste. "Pie esoša koalīcijas sastāva būtiskas izmaiņas šajā ziņā nav gaidāmas," piebilda Ašeradens.

Savukārt deputāts Gatis Eglītis (JKP) norādīja, ka savā ziņā problēmas ar darba roku trūkumu risina šogad spēkā stājušās izmaiņas, kas paredz saīsināt periodu, kādā var saņemt bezdarbnieka pabalstu.

Šodien publicētajā Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) pētījumā "Ārvalstu investīciju vides indekss 2019" secināts, ka darbaspēka pieejamību 2019.gadā investori novērtējusī ar 2,8 punktiem no pieciem iespējamiem. 2018.gadā un 2017.gadā šis rādītājs bija 2,7 punkti.

Savukārt mazkvalificētā darbaspēka pieejamība tika novērtēta ar 2,4 punktiem, iepretim 2,3 punktiem 2018.gadā un 2,5 punktiem 2017.gadā.

Vadības līmeņa darbaspēka pieejamība novērtēta ar 3,1 punktu no pieciem iespējamajiem. 2018.gada vērtējums bija trīs punkti, bet 2017.gadā - 2,9 punkti.

39 no 47 aptaujātajiem investoriem nesaskata progresu arī attiecībā uz darbaspēka pieejamību pēdējo 12 mēnešu laikā. Taču šajā kontekstā pētījumā tiek uzsvērts, ka atbilstoši investoru viedoklim Latvijā ir uzlabojusies darbaspēka efektivitāte - vērtējot piecu punktu sistēmā, 2018.gadā šis rādītājs bija 2,9, bet 2019.gadā darbaspēka efektivitāte tika novērtēta ar 3,4 punktiem. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu