Daugavpils tiesa apvienojusi divas lietas par izvairīšanos no nodokļu nomaksas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šodien, 15. janvārī, Daugavpils tiesa lēmusi apvienot krimināllietu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas 230 000 eiro apmērā ar citu līdzīgu lietu. 

Apsūdzība par izvairīšanos no nodokļu nomaksas 230 000 eiro apmērā celta Vladimiram Žodžikam un Valentīnai Žodžikai. Daugavpils tiesas priekšsēdētāja palīdze Aiga Trokša-Traško pauda, ka lieta ir apjomīga - tajā ir 21 sējums.

Tiesu kalendārā publiskotā informācija liecina, ka otrajā lietā bez iepriekšminētajiem ir vēl viens apsūdzētais - Vjačeslavs Starikovs. Visiem trim celta apsūdzība par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, ja ar to nodarīti zaudējumi valstij lielā apmērā, turklāt to izdarījusi organizēta grupa.

Šodien tiesa lēma apvienot abas lietas, un visi trīs tiks tiesāti par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, ja ar to nodarīti zaudējumi valstij lielā apmērā organizētas grupas sastāvā, liecina tiesas publiskotā informācija.

Trokša-Traško informēja, ka nākamā tiesas sēde notiks 29.janvāri plkst.10.

Jau ziņots, ka Daugavpils prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā divas personas apsūdzētas par izvairīšanos no nodokļu nomaksas aptuveni 230 000 eiro apmērā.

Saskaņā ar lēmumu par lietas nodošanu tiesai, abi apsūdzētie Daugavpilī organizēja uzņēmuma izveidošanu un reģistrēšanu uz citas personas vārda. 2014.gadā tika reģistrēts uzņēmums, kas nodarbojās ar pārtikas un tabakas biznesu.

Laikā no 2014. līdz 2016.gadam abas apsūdzētās personas bija patiesie īpašnieki un labuma guvēji uzņēmumā. Viņi sadalīja pienākumus un, lai slēptu uzņēmuma tiešo preču piegādi no Eiropas Savienības dalībvalstu uzņēmumiem un gūtu fiskālās priekšrocības atskaitāmā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) veidā, izveidoja mākslīgu darījumu ķēdi.

Apsūdzētie Valsts ieņēmumu dienestam radīja maldīgu priekšstatu par PVN deklarācijās un nodokļu rēķinos norādīto darījumu esamību.

Abas apsūdzētās personas PVN deklarācijās nepamatoti palielināja priekšnodokļa atskaitījumus kopumā 227 870 eiro apmērā.

Viena no personām apsūdzēta arī par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu 16 800 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu