Kairišs būtu gatavs kļūt par Dailes teātra māksliniecisko vadītāju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Viesturs Kairišs filmas "Piļsāta pi upis" pirmizrādē Rīgā
Viesturs Kairišs filmas "Piļsāta pi upis" pirmizrādē Rīgā Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Otrdienas, 14. janvāra, LTV raidījumā "Kultūrdeva" jaunās spēlfilmas "Piļsāta pi upis" režisors Viesturs Kairišs apliecināja, ka piekritis Dailes teātra direktora amata kandidāta Jura Žagara aicinājumam pretendēt uz teātra mākslinieciskā vadītāja vietu.

Jau ziņots, ka teātra direktora amatam pieteikušies trīspadsmit kandidāti, tostarp arī aktieris Juris Žagars, kurš iesniegtajā teātra darbības koncepcijā kā teātra potenciālo māksliniecisko vadītāju norādījis Viesturu Kairišu. 

Kairišs šo informāciju raidījumā apstiprināja.

"Es vienkārši jūtos nekorekti, par to runājot, jo, manuprāt, man jārespektē, jāciena konkurss," sarunā ar raidījuma vadītāju Henrietu Verhoustinsku atzina Kairišs.

Taču, jautāts par iespējamajiem mākslinieciskajiem kompromisiem, kas būtu jāpieņem, lai piepildītu Dailes teātra Lielo zāli, Kairišs uzsvēra, ka skata to kā "izaicinājumu un iespēju attīstībai".

"Es tajā (iespējā strādāt teātrī - red.) saskatu savu izaicinājumu un arī savu attīstību. Tas ir kā “mainīties uz augšu”. Tas mani arī interesē – aizvien vairāk gribu strādāt tajā sfērā, kas ir satiksme ar cilvēkiem, ar cilvēcību," viņš saka. "Ja man kāds runā bēdīgā tonī par Dailes Lielo zāli – es jūtu tikai uzbudinājumu, tikai izaicinājumu."

Jau ziņots, ka 2018. gada rudenī Dailes teātra aktieri izteica neuzticību ilggadējam mākslinieciskajam vadītājam Dž.Dž.Džilindžeram, kurš oktobrī no amata aizgāja. Neilgi pēc tam par atkāpšanos paziņoja arī teātra direktors Andris Vītols, kurš turpina vadīt teātri līdz jaunā direktora apstiprināšanai. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu