Džuliāni kompanjons: Tramps "precīzi zināja, kas notiek" Ukrainā (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ļevs Parnass
Ļevs Parnass Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps "precīzi zināja, kas notiek", kad tika izvērsta spiediena kampaņa pret Ukrainas amatpersonām centienos panākt izmeklēšanu saistībā ar politisko sāncensi bijušo viceprezidentu Džo Baidenu, ASV medijiem sacīja Trampa personīgā advokāta Rūdija Džuliāni kompanjons Ļevs Parnass.

Tramps līdz šim kategoriski noliedzis, ka būtu licis izvērst spiedienu pret Ukrainas amatpersonām, lai tās izmeklētu bijušā viceprezidenta un viņa dēla Hantera aktivitātes Ukrainā.

"Prezidents Tramps precīzi zināja, kas notiek," Parnass sacīja telekanālam MSNBC. "Viņš zināja par visām manām gaitām. Es nedarītu neko bez Rūdija Džuliāni vai prezidenta piekrišanas."

PSRS dzimušais Parnass, kurš ASV pilsonību ieguvis naturalizācijas ceļā, oktobrī brīdī, kad gatavojās pamest ASV, tika aizturēts saistībā ar apsūdzībām par kampaņas finansējuma pārkāpumiem.

Viņam tika pieprasīts nodot dokumentus Pārstāvju palātas izmeklētājiem.

Kongresmenis Ādams Šifs, kurš Pārstāvju palātā vadīja izmeklēšanu un tagad vadīs apsūdzības pusi Trampa impīčmenta prāvā Senātā, iepriekš tika teicis, ka Parnass, "kā ticis ziņots, strādāja ar Džuliāni, lai vērstu spiedienu pret Ukrainu centienos iegūt nomelnojošu informāciju par Trampa oponentiem".

Tramps noliedzis, ka būtu rīkojies pretlikumīgi, un centās distancēties no Džuliāni kompanjoniem Parnasa un viņa kolēģa Igora Furmana, kad viņi oktobrī tika aizturēti.

"Es šos kungus nepazīstu. Es nezinu, kas viņi ir," pērn sacīja Tramps. "Varbūt jums ir jāvaicā Rūdijam."

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu