Berlīnē prezentēti Latvijas ambiciozie mērķi klimata pārmaiņu ierobežošanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra vietniece Alda Ozola šodien Berlīnē prezentējusi Latvijas ambiciozo stratēģiju klimata mērķu sasniegšanai un to paaugstināšanai, informēja Latvijas vēstniecības Vācijā pārstāvis Kaspars Adijāns.

Ozola savā prezentācijā pievērsās arī vides un jo īpaši kūdras purvu aizsardzības aspektiem.

Latvijas Kūdras asociācijas pārstāvji 15.janvārī pauda bažas, ka Eiropas zaļā kursa investīciju plāna kontekstā, Latvijai pretendējot uz finansējumu Eiropas pārejai uz klimatneitralitāti līdz 2050.gadam, mūsu valstī tikšot iznīcināta kūdras ieguve un pārstrāde. Asociācijā norāda, ka kūdras ieguve un pārstrāde valsts tautsaimniecībā ir tradicionāla nozare ar būtisku pienesumu ekonomikai.

VARAM pārstāvji Berlīnē sniedza informāciju, ka Latvija kopumā izpilda un pārsniedz 2020.gadam izvirzītos klimata mērķus un ir pievienojusies tām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kas iestājas par vēl ambiciozāku klimata mērķu sasniegšanu, tajā skaitā samazinot CO2 izmešu apjomu par 55% līdz 2030.gadam. Savukārt kopumā ES pašlaik izvirzījusi 40% samazinājumu minētajam laika posmam. 

Tāpat Latvija pievienojusies ES mērķim līdz 2050.gadam kļūt par vienu no pirmajiem reģioniem, kas sasniedz siltumnīcefekta gāzu emisiju neto nulles līmeni jeb klimatneitralitāti.

VARAM šo informāciju sniedza pasākumā, kuru rīkoja Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vēstniecības Berlīnē kopā ar Vācijas dabas aizsardzības apvienību NABU, kura ar vairāk nekā 700 000 biedru ir viena no lielākajām organizācijām šajā valstī.

Ozola piedalījās arī paneļdiskusijā, kurā tika apspriesta ES klimata un vides politika, tās politiskie aspekti un izvirzītie mērķi klimatneitralitātes sasniegšanai. Diskusijā piedalījās arī NABU prezidents, Eiropas Komisijas Klimata politikas ģenerāldirektorāta pārstāvis Kristiāns Holcleitners un Vācijas Federālās pārtikas un lauksaimniecības ministrijas pārstāvis Tomass Šmits.

Kā ziņots, valdība decembrī vienojās par Latvijas atbalstu ES mērķim līdz 2050.gadam kļūt par vienu no pirmajiem reģioniem, kas sasniedz siltumnīcefekta gāzu emisiju neto nulles līmeni jeb klimatneitralitāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu