Dienests: Baltais nams pārkāpa likumu, aizturot militāro palīdzību Ukrainai (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Donalds Tramps
Donalds Tramps Foto: NICHOLAS KAMM/AFP

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijas lēmums aizturēt militāro palīdzību Ukrainai bija likuma pārkāpums, ceturtdien paziņojis ASV Kongresa Vispārējās kontroles dienests (GAO).

GAO ziņojumā teikts, ka administrācija aizturēja līdzekļus politisku iemeslu dēļ, ko likums neatļauj.

Dienests publiskojis savu ziņojumu neilgi pirms impīčmenta prāvas sākuma Senātā, un tas ir kārtējais trieciens Baltā nama centieniem attaisnot Trampa rīcību, kas noveda pie impīčmenta procesa sākuma.

GAO ziņojumā uzsvērts, ka prezidents nedrīkst stādīt savas politiskās intereses augstāk par prioritātēm, kuras Kongress iestrādājis likumā. FAO norādījis, ka likumdevēji ir asignējuši 250 miljonus dolāru palīdzībai Ukrainai budžetā 2019.gadā.

ASV Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi pagājušā gada septembra beigās nolēma sākt impīčmenta izmeklēšanu saistībā ar trauksmes cēlāja ziņojumu, ka Tramps jūlijā telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski mēģinājis viņu pierunāt sniegt informāciju par sava politiskā sāncenša Džo Baidena un viņa dēla Hantera darbību Ukrainā. Pastāv bažas, ka Tramps aizturējis militāro palīdzību Ukrainai, lai izdarītu spiedienu uz Kijevu personīga politiska labuma gūšanai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu