Kariņš Baltkrievijā ticies ar Lukašenko (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Krišjānis Kariņš

Latvijai ir svarīgi, lai Baltkrievija būtu neatkarīga, ekonomiski spēcīga un stabila valsts, šodien, tiekoties ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko un premjerministru Sergeju Rumasu, norādīja Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV). 

Kariņš ceturtdien darba vizītē apmeklēja Minsku Baltkrievijā. Tiekoties ar Lukašenko un Rumasu, viņi pārrunāja dažādus aktuālos divpusējās sadarbības jautājumus, tostarp ekonomiskās sadarbības veicināšanu transporta un loģistikas jomā, vides aizsardzību, kā arī gatavošanos Baltkrievijas prezidenta plānotajai vizītei uz Latviju.

Sarunu laikā tika arī apspriesta Baltkrievijas sadarbība ar Eiropas Savienību (ES) un NATO.

"Latviju un Baltkrieviju vieno labas un daudzveidīgas kaimiņattiecības. Mums ir svarīgi, lai Baltkrievija būtu neatkarīga, ekonomiski spēcīga un stabila valsts," tiekoties ar Baltkrievijas augstākajām amatpersonām, uzsvēra Kariņš.

Gatavojoties Pasaules hokeja čempionātam 2021.gadā, kas notiks Rīgā un Minskā, Latvijas un Baltkrievijas Ministru prezidenti kā abu pušu Rīcības komiteju vadītāji atsevišķā sēdē pārrunāja aktualitātes par sagatavošanās gaitu čempionātam.

Kariņš ar Baltkrievijas kolēģi apmeklēja industriālo parku "Lielais akmens", lai izvērtētu iespējas padziļināt sadarbību Eirāzijas transporta koridoru attīstībā un Latvijas tranzīta infrastruktūras izmantošanā industriālā parka "Lielais akmens" kravu apkalpošanai. 

Vizītē Baltkrievijā kopā ar Kariņu piedalījās arī Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts, Latvijas Hokeja federācijas valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis, kā arī federācijas viceprezidents un ģenerālsekretārs Viesturs Koziols un sporta direktors Edgars Buncis.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu