Indonēzijas policija aiztur "pasaules karali" (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Policija Indonēzijas Centrālās Javas provincē aizturējusi vīrieti, kurš pasludinājis sevi par pasaules karali, un apsūdzējusi viņu par simtiem savu sekotāju apkrāpšanu.

Toto Santoro apgalvoja, ka saņēmis atklāsmi no saviem senčiem senajā Mataramas karalistē, lai viņš vadītu Dižo pasaules karalisti.

Viņš līdz šim piesaistījis vairāk nekā 450 sekotāju, no kuriem daži samaksājuši līdz pat 110 miljoniem rūpiju (7200 eiro), kad viņiem apsolīti amati viņa karalistē un algas ASV dolāros, pavēstīja Centrālās Javas policijas priekšnieks Riko Daniels.

"Viņš apsolīja cilvēkiem, ja viņi sekos viņam, viņiem vairs nedraudēs briesmas un viņu dzīve kļūs labāka," pavēstīja Riko.

Pašpasludinātais "pasaules karalis" arī izveidojis viltotus ANO dokumentus un "YouTube" kanālu, lai pārliecinātu cilvēkus par savu apgalvojumu patiesumu.

Toto un viņa partnere, kura uzdevās par karalieni, tika aizturēti ceturtdien sakarā ar apsūdzībām krāpšanā un viltus ziņu izplatīšanā.

Vietējie mediji ziņo, ka Toto kādreiz dzīvojis graustu rajonā līdzās dzelzceļam galvaspilsētā Džakartā, līdz to 2016.gadā izpostīja ugunsgrēks.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu