Austrijā dzīvojošā latviešu dziedātāja Baiba piedāvā jaunu video

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba Dēķena
Baiba Dēķena Foto: kadrs no video

Austrijā dzīvojošā jaunā mūziķe un dziedātāja Baiba, pilnā vārdā Baiba Dēķena, 2019. gadu noslēgusi, izdodot jaunu dziesmu kopā ar videoklipu. “I Believe You” ir dziesma, kurā zem tradicionālas popdziesmas struktūras slēpjas stāsts par ilgošanos, apmātību un pakļāvību, kuru cilvēki dažkārt izjūt pret saviem iemīļotajiem. 

"Es gribēju uzrakstīt popdziesmu, kuru varētu interpretēt dažādās nozīmēs. Ko klausoties pirmo reizi, varētu nodomāt – forša un dinamiska mīlas dziesma, tomēr, iedziļinoties tekstā, atklātos, ka, iespējams, tur slēpjas kas vairāk. Mums vienmēr ir stāstīts, ka mīlestība mūs atradīs, lai padarītu mūs brīvus, bet ja nu dažkārt tā ciemojas, lai mūs sagūstītu?" tā par dziesmu izsakās Baiba.

Dziesma pieejama visās lielākajās mūzikas straumēšanas platformās, un to bez maksas iespējams lejupielādēt šeit

Dziesmas videoklipu ir veidojis vietējais Austrijas režisors Cho. Tas veidots, lai papildinātu dziesmas stāsta dubulto nozīmi, un vēsta par neveselīgām attiecībām, kurās cilvēki dažkārt mēdz nokļūt. Par ilgām piederēt un mīlēt un cīņu izveidot ciešākas emocionālās saiknes. Kas mūsdienu pārpilnībā dažkārt nav viegli. Vienalga, vai tās būtu mūsu ģimenes, draugu, koleģiālās vai mīlnieku attiecības.

Noskaties: Baiba “I Believe You”.

“I Believe You” ir trešais singls no Baibas gaidāmā albuma “Lighter”. Šobrīd dziedātāja lielāko daļu savu dziesmu producē pati un ar savu elektronisko solo popa programmu uzstājas Austrijā un Itālijā. Iepriekšējais singls "Waiting" tika plaši atskaņots dažādās radiostacijās Rietumeiropā un nokļuva arī dienas rotācijā vienā no lielākajām Austrijas radiostacijām "FM4".

Par dziedātāju

Baiba augusi Tukuma novadā, studējusi Liepājā un jau kādu laiku dzīvo Austrijas slēpotāju paradīzē Insbrukā. Bērnībā baudījusi Latvijas lauku dabas maģiskumu un pasaku tēlu klātbūtni, Baiba joprojām šajās atmiņās smeļas iedvesmu savu dziesmu tapšanā. Aizvadītajā gadā Baiba studējusi mūzikas producēšanu, un gaidāmais albums iezīmē jaunu ēru mākslinieces izaugsmē – no melanholiskām notīm pievēršoties dinamiskākai un elektroniskākai popmūzikas virzībai. Šobrīd BAIBA strādā pie sava daļēji pašproducētā albuma pabeigšanas.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2019
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu