Krīze Ukrainas valdībā: premjers iesniedz atlūgumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas premjerministrs Oleksijs Hončaruks
Ukrainas premjerministrs Oleksijs Hončaruks Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas premjerministrs Oleksijs Hončaruks piektdien iesniedzis atlūgumu prezidentam Volodiram Zelenskim, valstī vēršoties plašumā ierakstītu sarunu skandālam.

Kā savā "Facebook" lapā raksta Hončaruks, viņš šādus soli spēris, lai kliedētu spekulācijas par ministru kabineta locekļu un viņa personīgi necieņu pret Zelenski.

"Es stājos amatā pildīt prezidenta programmu. Viņš man ir atvērtības un kārtīguma paraugs. Taču, lai novāktu jebkādas šaubas par mūsu cieņu un uzticību prezidentam, es uzrakstīju atlūgumu un nodevu to prezidentam ar tiesībām iesniegt to parlamentā," norādīja Hončaruks.

Hončaruks lūdzis "neizdarīt pārsteidzīgus secinājumus", atbildot aģentūrai "Reuters" uz jautājumu, vai patiešām esot gatavs atstāt amatu.

Viņš atteicās komentēt, vai ar atlūgumu cenšas pārbaudīt Zelenska uzticēšanos viņam.

Ukrainas valdībā notiek pārrunas, piektdien paziņoja parlamenta spīkers Dmitro Razumkovs.

Ukrainā šonedēļ izcēlies skandāls sakarā ar internetā izvietotiem sarunu ierakstiem, kurās Hončaruks ar augstām amatpersonām apspriež ekonomiskos jautājumus pirms tikšanās ar Zelenski. Ierakstos amatpersonas nievājoši izsakās par Zelenski, savukārt Hončaruks sevi raksturo kā "pilnīgu profānu" ekonomikā.

Stājoties amatā pēc Zelenska partijas "Tautas kalps" uzvaras vēlēšanās, Hončaruks nāca klajā ar ambicioziem reformu plāniem. Viņš panācis provizorisku vienošanos ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF) par trīs gadus ilgu aizdevumu programmu, lai stiprinātu Ukrainas pievilcību ārvalstu investoru acīs un valsts ekonomisko stabilitāti.

Audioierakstu trešdienas vakarā vietnē "YouTube" augšuplādēja kāds anonīms konts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu