Automašīnā ievietotas bumbas sprādzienā Sīrijā nogalināti trīs Turcijas karavīri

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Automašīnā ievietotas bumbas eksplozijā Turcijas kontrolētā teritorijā Sīrijas ziemeļos gājuši bojā trīs Turcijas karavīri, paziņojusi Turcijas Aizsardzības ministrija. 

Ministrijā informēja, ka uzbrukums noticis ceturtdienas vakarā, kad karavīri veica pārbaudes uz ceļiem Sīrijas ziemeļos apkaimē, kuru kopš oktobra kontrolē Turcijas spēki un to atbalstītie Sīrijas kaujinieki. 

"Trīs varonīgi ieroču brāļi ceļa pārbaudes laikā nesa upuri automašīnā ievietotas bumbas eksplozijā," paziņoja ministrija, detalizētāku informāciju par uzbrukumu nesniedzot. 

Pagaidām neviens nav uzņēmies atbildību par uzbrukumu. 

Līdzīgi uzbrukumi Turcijas karavīriem vai to atbalstītajiem Sīrijas nemierniekiem Sīrijas ziemeļos notikuši jau iepriekš. Pagājušajā nedēļā līdzīgā automašīnā ievietotas bumbas eksplozijā gāja bojā četri karavīri. 

Kopš iebrukuma Sīrijā reģionā gājuši bojā vairāk nekā 20 Turcijas karavīri. 

Turcija oktobrī veica militāro operāciju pret kurdu kaujiniekiem Sīrijas ziemeļaustrumos. Ofensīvas mērķis Sīrijā bija padzīt kurdu kaujiniekus no robežas un nodibināt pierobežā "drošības zonu", kurp repatriēt sīriešu bēgļus. 

Neraugoties uz to, ka kurdu grupējumam "Tautas aizsardzības vienības" (YPG) bijusi izšķiroša loma uzvarās Sīrijā karā pret džihādistu grupējumu "Islāma valsts" un to, ka Vašingtona Sīrijas kurdu kaujiniekus uzskata par sabiedrotajiem un tos militāri atbalstījusi, Ankara YPG dēvē par Turcijā ārpus likuma izsludinātā bruņotā separātistu grupējuma "Kurdistānas Strādnieku partija" (PKK) atzaru un uzskata YPG par teroristu organizāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu