Sestdien Latvijā dzēsti 16 ugunsgrēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VUGD. Ilustratīvs attēls.
VUGD. Ilustratīvs attēls. Foto: Una Kupruka/LETA

Pagājušajā diennaktī Latvijā dzēsti 16 ugunsgrēki, kuros cietuši divi cilvēki, pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Jau vēstīts, ka sestdien Rīgā no degošas daudzstāvu dzīvojamās ēkas izglābti desmit cilvēki, no kuriem viens cietis, un vēl 20 cilvēki evakuēti. Izsaukumu uz ugunsgrēku Imantā VUGD saņēma plkst.15.54. Kādā no daudzstāvu dzīvojamās mājas dzīvokļiem ar atklātu liesmu dega istaba 15 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.17.16.

Savukārt otrs cietušais traumas guvis, cenšoties iznest mantas no degošas garāžas Limbažos. Dienesta pārstāve pastāstīja, ka aizdegusies kāda 50 kvadrātmetrus plaša garāža, kurā ugunsgrēka brīdī bija automašīna un sadzīves mantas. VUGD izsaukumu saņēma plkst.14.50, savukārt ugunsgrēks tika likvidēts plkst.17.06.

Kopumā VUGD darbinieki pagājušās diennakts laikā devušies uz 38 izsaukumiem, tajā skaitā 16 ugunsgrēkiem un astoņiem glābšanas darbiem.

Kopš gada sākuma valstī kopumā reģistrēti 234 ugunsgrēki, kuros cietuši 15, izglābti 23, bet gājuši bojā divi cilvēki. No ūdenstilpnēm izcelti divi bojāgājušie.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu