Šai desmit riteņu piedziņas mašīnai neviens ezers nav šķērslis (7)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Runājot par bezceļu automobiļiem, kuri pretendē uz brauktspēju īpaši sarežģītos apstākļos, nereti tiek pieminēti ūdens šķēršļi un dziļums, ko konkrētais spēkrats spēj pievarēt bez aizrīšanās.

Piemēram, jaunākie Range Rover spēj šķērsot līdz pat 900 mm dziļu upes braslu, bet sešu riteņu Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 gadījumā dziļums var būt pat apaļš metrs un auto tāpat izrāpsies otrā krastā. 

Normālos apstākļos ar to būtu pilnīgi pietiekami, taču ir situācijas, kad pat ar metru var būt par maz, un tad noder tāds braucamais, kāds redzams zemāk pievienotajā video - ar desmit milzīgiem riteņiem, kas katrs darbojas kā peldriņķis, un absolūtu pilnpiedziņu.

Tas ir krievu inženiera Alekseja Garagašjana izstrādātais un vēlāk pilnveidotais apvidus auto Sherp, ko nu jau caur tāda paša nosaukuma uzņēmuma birojiem Kanādā, Krievijā un Ukrainā iespējams iegādāties visā pasaulē.

Atklāts ir jautājums, cik ērti ir pavadīt šajā spēkratā ilgu laiku, taču nevar noliegt, ka Sherp savu pamata misiju pilda teicami, jo, ja jātiek pāri ezeram, upei, dīķim vai purvam, neslapinot kājas un paliekot uz zemes, grūti iztēloties labāku līdzekli. Galvenais, lai neīstajā brīdī nebeidzas degviela vai pašu visurgājēju nepiemeklē kāda tehniska ķibele.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu