Bordāns: KNAB ir bijis diezgan bezspēcīgs pret Lemberga prettiesiskajām darbībām (17)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns Foto: Valsts kanceleja

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs varētu veikt "kādus manevrus", lai apsteigtu likumprojektu, kas mainīs ģenerālprokurora izraudzīšanās kārtību, un pats izraudzītos ģenerālprokurora amata kandidātu, intervijā "Latvijas Avīzei" izteicies tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Grozījumi Prokuratūras likumā, kas mainīs ģenerālprokurora izraudzīšanās kārtību, vēl nav pieņemti un atrodas Saeimā. "Es neizslēdzu iespēju, ka Bičkovičs veiks kādus manevrus, lai apsteigtu šo likumprojektu," spriedis politiķis, "nav izslēgts, ka steidzamības kārtā viņš mēģinās ģenerālprokuroru izvirzīt pēc vecās kārtības. Parūpēsies, lai to nedarītu Tieslietu padome, bet gan viņš, kā tas bijis līdz šim."

Kritiskus vārdus Bordāns atkal veltījis arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) un tā vadītājam Jēkabam Straumem, piemēram, Bordānam esot "jākonstatē, ka KNAB ir bijis diezgan bezspēcīgs pret [Ventspils mēra Aivara] Lemberga prettiesiskajām darbībām, jo, kopš biroju vada Straume, nav bijušas nekādas darbības, kas vājinātu Lemberga pozīcijas".

Lūgts precizēt, vai teiktais nozīmē, ka Bordāns un viņa vadītā Jaunā konservatīvā partija uzstāj uz Straumes nomaiņu, politiķis nav tieši atbildējis, vien apgalvojis: "KNAB strādā, beidzot tas var darboties bez politiskās iejaukšanās. Jaunā valdība ir radījusi apstākļus, lai beidzot viss notiktu. Bet tagad sabiedrība gaida arī reālus darba rezultātus - lai lietas tiek izmeklētas un nodotas prokuratūrai utt."

Savukārt runājot par Ventspils domes opozīcijas deputātu vēstuli valsts augstākajām amatpersonām, kurā viņi pauž viedokli par Lemberga iespējami prettiesiskām darbībām, pildot valsts amatpersonas pienākumus, Bordāns vērtējis, ka KNAB reakcija esot bijusi visai formāla, bet viņš, analizējot šo iesniegumu, saskatījis likumpārkāpuma pazīmes. "Mēs esam tam pievērsuši uzmanību un uz to norādījuši KNAB," sacījis politiķis, "tā ir izstrādāta shēma, ar kuras palīdzību Lembergs var tikt pie ievērojamiem līdzekļiem."

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu