Kaimiņš aicinās "KPV LV" biedrus kongresā lemt par partijas pašlikvidēšanos (21)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš Foto: Zane Bitere/LETA

"KPV LV" līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš uzskata, ka viņa izveidotā partija šobrīd valstij nodara vairāk ļaunuma nekā labuma un to vairs nav iespējams izglābt, tāpēc aicinās biedrus februārī gaidāmajā kongresā balsot par politiskā spēka pašlikvidēšanos.

Kaimiņš intervijā Latvijas Radio raidījumam "Krustpunktā" sacīja, ka no partijas pašlikvidēšanās ieguvēji būtu visi.

Viņš pieļāva, ka kongresā droši vien jau izdomāti vairāki scenāriji, ko plāno cilvēki, kuri mēģinās pārņemt varu, taču augstāki lēmēji ir partijas biedri. Tāpēc viņš aicina tos partijas biedrus, "kas domā līdzīgi kā es, pašlikvidēties, lemt par partijas pašlikvidāciju".

Kaimiņš atzina, ka viņa kļūda, dibinot partiju, bija nepietiekami stingrs biedru filtrs, rezultātā "tur nokļuvuši tādi cilvēki, kas kardināli mainījušies, un viņi nav teikuši, ka ir mainījušies".

Kaimiņš uzskata, ka viņa galvenais uzstādījums ir nesadarboties ar Zaļo un Zemnieku savienību, bet pašreizējais virziens liecina, ka viņam un atsevišķiem partijas līderiem atšķiras skatījums par to, kas jādara partijai, "nevar būt, ka partija mēģina realizēt individuālo personu intereses".

Ieraugot aptuveni 330 000 eiro, ko partijai ieskaitīja no valsts budžeta, Kaimiņam bijusi pirmā doma tos atskaitīt atpakaļ, jo tā minētā summa tiktu lietderīgāk izmantota.

TVNET jau vēstīja, ka šā gada 8.janvārī "KPV LV" Saeimas frakcija nolēma no tās sastāva izslēgt divus Saeimas deputātus - partijas "KPV LV" līdzpriekšsēdētāju Kaimiņu un Aldi Blumbergu. Kā skaidroja "KPV LV" frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens, šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā abu deputātu "ilgstošu attieksmi" pret partijas Saeimas frakcijas darbu.

"Mēs jau sen nejūtam šos deputātus kā komandas spēlētājus un biedrus," paziņoja Pucens, pēc kura vārdiem, Kaimiņš un Blumbergs balsojumos ir uzticīgi valdības koalīcijai, bet ne partijai un tās darbam Saeimas frakcijā.

Turpmāk "KPV LV" Saeimā darbojas desmit deputātu sastāvā.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu