Jaunajos tramvajos Tallinā ievieš bezmaksas internetu

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Postimees

Jaunākajos tramvajos Tallinā pasažieriem pieejams bezmaksas bezvadu interneta savienojums, informēja Tallinas pašvaldībā.

Bezvadu interneta iekārtu uzstādīšana testa režīmā 20 jaunajiem tramvajiem "CAF Urbos" tika sākta augustā, bet šomēnes pabeigta atlikušo tramvaju aprīkošana.

Tramvajos izvietotā bezvadu interneta savienojuma lejupielādes ātrums ir 100 Mbit/s, tomēr konkrētā lietotāja lejupielādes ātrums ir atkarīgs no tramvaja atrašanās vietas un tā, cik daudz pasažieru konkrētajā brīdī lieto internetu.

"Mēs vēlamies, lai sabiedriskais transports pasažieriem kļūst ērtāks, un bezvadu internets tramvajos ir viens no loģiskiem soļiem šajā virzienā," sacījis Tallinas sabiedriskā transporta operatora "Tallinna Linnatranspordi" (TLT) vadītājs Deniss Boroditss.

Viņš gan atzinis, ka ir grūti paredzēt to, cik cilvēku izmantos internetu, bet piebilda, ka maršrutā uz un no lidostas ik dienu pārvietojas 30 000 cilvēku, tostarp daudz tūristu, un viņiem bezmaksas internets tramvajā atvieglos nepieciešamās tūrisma informācijas meklēšanu.

Tallinā ir 20 tramvaji "CAF Urbos AXL", kuru iegāde TLT izmaksāja 53,4 miljonus eiro. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu