Atsevišķās pirmskolās un pamatskolās ieviesīs mācību līdzekļus robotikā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Par 167 842 eiro robotikas skola SIA "Robo Hub" pirmskolās un pamatskolās ieviesīs digitālos mācību un metodiskos līdzekļus izglītojošajā robotikā,  informēja uzņēmuma pārstāve Diāna Pujate.

Viņa atklāja, ka no janvāra sākuma "Robo Hub" ir uzsākusi Eiropas Sociālā fonda projekta "Digitālais mācību un metodiskais līdzeklis izglītojošajā robotikā pirmsskolas un pamatizglītības pakāpē" realizāciju.

Projekta mērķis ir izstrādāt un ieviest digitālos mācību un metodiskos līdzekļus izglītojošajā robotikā pirmsskolas izglītības iestādēs un pamatizglītības pakāpē. Pujate norādīja, ka galvenie ieguvumi pēc projekta realizācijas būs interesants un izglītojošs mācību saturs digitālā vidē, kā arī pielāgoti mācību līdzekļi pedagogiem bez iepriekšējam zināšanām robotikā.

Projekta ietvaros tiks izstrādātas vairākas programmas izglītojošajā robotikā "Konstruēšana, modelēšana, programmēšana bērniem", kas tiks aprobētas četrās izglītības iestādēs. Pēc robotikas skolas pārstāves paustā, mācību uzdevumos tiks īstenots jaunais izglītības standarts, nodrošinot starppriekšmetu saikni matemātikas, dabaszinātņu un tehnoloģiju jomā, kā arī radīta izpratne par vides un sociālajiem jautājumiem.

"Robotikas nodarbības veicina interesi par eksaktajiem priekšmetiem un rada motivāciju uzlabot mācību rezultātus," pauda Pujate. Viņasprāt, tā tiek apgūtas jaunas starpdisciplinārās prasmes un rakstura īpašības, kas ir nozīmīgas 21.gadsimta karjerai.

Tāpat viņa piebilda, ka robotika ir mācību metode, kas esot pierādīta kā veiksmīga visiem bērniem, tostarp bērniem ar speciālām vajadzībām, piemēram, autiska spektra traucējumiem un bērniem ar dzirdes traucējumiem.

Kopējās projekta izmaksas ir 167 842 eiro, tai skaitā Eiropas Sociālā fonda finansējums 70% apmērā. Projekts tiks realizēts līdz 2021.gada 31.augustam.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Robo Hub" ir robotikas skola bērniem, kas dibināta 2016.gadā. Tā pilnībā pieder Felicitai Zatlerei-Kotānei. 2018.gadā robotikas skolas apgrozījums bija 244 025 eiro, bet peļņa - 83 248 eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu