BBC vadītājs Tonijs Hols vasarā atkāpsies no amata

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
BBC vadītājs tonijs Hols
BBC vadītājs tonijs Hols Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas sabiedriskās raidorganizācijas BBC ģenerāldirektors Tonijs Hols pirmdien paziņojis, ka vasarā atkāpsies no amata.

"Es atdošu sevi visu šai organizācijai nākamajos sešos mēnešos, (..) bet vasarā es atkāpšos no ģenerāldirektora amata," teikts Hola vēstulē darbiniekiem.

"Ja es sekotu savai sirdij, es patiesībā nekad negribētu aiziet. Tomēr uzskatu, ka vadībā svarīgi ir likt organizācijas intereses pirmajā vietā," norādījis Hols.

BBC ģenerāldirektora amatā Hols stājās 2013.gadā. Viņam tika uzticēta BBC labās reputācijas atjaunošana pēc skandāla, kurā  raidorganizācijas ilggadējā šovu zvaigzne Džimijs Sevils, kurš nomira 2011.gadā, tika apsūdzēts bērnu seksuālā izmantošanā.

Pašreiz BBC satricinājis darba strīdu tiesas lēmums jautājumā par nevienlīdzību vīriešu un sieviešu atalgojumā.

Tiesa šomēnes secināja, ka raidorganizācija ir izturējusies diskriminējoši pret televīzijas programmu vadītāju Samiru Ahmedu, maksājot viņai sesto daļu no algas, ko par tādu pašu darbu saņēma cits BBC darbinieks Džeremijs Vains.

Šis spriedums paver durvis daudzām citām sūdzībām par nevienlīdzīgu atalgojumu.

BBC arī izjūt spiedienu no Lielbritānijas premjerministra Borisa Džonsona valdības, kas pārmetusi raidorganizācijai aizspriedumainību, atspoguļojot nesenās parlamenta vēlēšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu