Rīgas populārākais žigulītis jau 16 gadus "strādā" bez tehniskās apskates (40)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Twitter/mStirans, Sadursme.lv

Sarūsējošo žigulīti pamanījis ne viens vien rīdzinieks. Visbiežāk tas piefiksēts galvaspilsētas nomalē – vietā, kur atrodas vairāki metāllūžņu pieņemšanas punkti. CSDD datubāzes informācija liecina, ka žigulītis pēdējo reizi tehniskajā apskatē viesojies pirms 16 gadiem, tā vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Raidījuma “Bez Tabu” skatītāji norāda, ka spēkrats regulāri manīts Rīgā, Višķu ielas apkaimē. Iedzīvotāji arī zina, kur tas ir, un raidījumam norāda uz garāžām, pie kurām žigulītis regulāri novietots.

Ar žigulīti braucot kāds kungs ar palamu Pigmejs, kurš skaitoties savas jomas haizivs.

Apkārtnes iedzīvotāji ir iecietīgi: "Viņš savāca visus metāllūžņus, ko daudzi izmeta no dzīvokļiem. Domei vajadzētu padomāt par to, lai viņam iedotu citu rumaku. Viņš ir kā vietējais sanitārs. Ja viņam nebūs, ar ko vākt, tad būs miskaste.

Ieva Bērziņa, Ceļu satiksmes drošības direkcijas pārstāve, raidījumam skaidro: "Atbilstoši likumdošanai, ja transportlīdzeklis trīs gadus nav uzrādīts tehniskā apskatē, tas tiek izslēgts no reģistra. Arī šis transportlīdzeklis ir izslēgts no reģistra, ar to nedrīkst piedalīties satiksmē. Par to pienākas sods." 

Par braukšanu bez derīgas tehniskās apskates sods ir līdz 120 eiro; arī piedaloties satiksmē bez derīgas OCTA, sods ir līdz 120 eiro.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu