Koncerta laikā uz skatuves no sirdslēkmes mirst kantri mūziķis Deivids Olnijs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Amerikāņu folkmūziķis un dziesmu autors Deivids Olnijs (David Olney) 18. janvārī mira uz skatuves koncerta laikā Floridā.

71 gadu vecais mūziķis bija izpildījis pusi dziesmas, kad atvainojās, aizvēra acis un apklusa, pastāstīja divi mūziķi, kuri uzstājās viņam līdzās. 

Festivāla laikā Santa Rosa pludmalē viņš piedzīvoja sirdslēkmi, teikts policijas paziņojumā. 

"Olnijs bija savas trešās dziesmas vidū, kad apstājās, atvainojās un aizvēra acis. Viņš bija ļoti kluss, sēdēja taisni ar ģitāru rokās, uzvilcis stilīgāko cepuri un skaistu zamšādas žaketi," sociālajos tīklos rakstīja mūziķis Eimijs Rigbijs, kurš sēdēja viņam blakus.

Rigbijs piebilda, ka sākotnēji radies iespaids, ka Olnijs vienkārši "ietur pauzi". 

Skots Millers, kurš arī bija uz skatuves kopā ar Olniju, sacīja, ka mēģinājis mūziķi atdzīvināt. 

"Deivids apstājās, teica: "Es atvainojos" un pielika zodu pie krūtīm. Tas bija tikpat viegli un maigi, kāds bija viņš pats. Mēs viņu novietojām guļus pozīcijā un centāmies atdzīvināt, līdz ieradās mediķi. Pasaule pagājušajā naktī zaudēja labu cilvēku, bet mums joprojām ir viņa mūzika. Un tas joprojām iedvesmo," rakstīja Millers. 

Olnijs karjeras laikā ir izdevis vairāk nekā 20 albumus, un viņa dziesmas ir ierakstījuši mūziķi no visas pasaules - Linda Rondstata, Emilū Herisa u.c. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu