Francija un ASV vienojušās pagarināt sarunas par digitālo pakalpojumu nodokli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Francijas prezidents Emanuels Makrons un ASV prezidents Donalds Tramps vienojušies pagarināt sarunas, lai atrisinātu nesaskaņas par Parīzes lēmumu ieviest digitālo pakalpojumu nodokli, līdz gada beigām, pirmdien paziņoja Francijas diplomātiskie informācijas avoti.

Šis informācijas avots norāda, ka Francijas un ASV līderi vienojušies sniegt šīm sarunām iespēju atrast risinājumu starptautiskā regulējumā un izvairīties no tirdzniecības kara, kas nesniegs labumu nevienam.

Makrons ierakstā savā tvitera kontā pirmdien vēstīja, ka viņam šajā jautājumā bijusi lieliska diskusija ar Trampu. "Mēs strādāsim kopā, lai panāktu labu vienošanos un izvairītos no tarifu eskalācijas," rakstīja Makrons.

Nesaskaņas abu valstu starpā radās pērn, kad Francija apstiprināja lēmumu tādiem uzņēmumiem kā "Google", "Apple", "Facebook" un "Amazon" piespriest digitālo pakalpojumu nodokli 3% apmērā.

Reaģējot uz šo ieceri, ASV izteica draudus noteikt muitas tarifus līdz 100% Francijas precēm 2,4 miljardu ASV dolāru vērtībā.

Iepriekš Parīze un Vašingtona 7.janvārī bija noteikusi divu nedēļu termiņu, lai izbeigtu nesaskaņas šajā jautājumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu