Princis Harijs ierodas Kanādā pie Meganas (3)

TVNET/SKY
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Princis Harijs ieradies Kanādā, kur sāksies jauna nodaļa viņa ģimenes dzīvē. Saseksas hercogi Harijs un Megana atteikušies no karalisko titulu izmantošanas un grasās dzīvot mierīgāku un privātāku dzīvi ar dēlu Ārčiju.

Harija nolaišanos Vankūveras salā iemūžināja britu raidorganizācija SKY.

Jau pirms Harija ierašanās klīda baumas, ka ģimene varētu apmesties ciematā Vankūveras salas dienvidu galā. Harijs, Megana un Ārčijs pērnā gada beigās tur aizvadīja sešas nedēļas ilgu atvaļinājumu.

GALERIJA: Vieta Sāničas pussalā, kur, pēc britu mediju ziņām, Harijs un Megana pavadīja atvaļinājumu

Harijs un Megana pagājušonedēļ ar karalieni panāca vienošanos, kuras ietvaros atteicās no karalisko titulu izmantošanas un valsts finansējuma.

Vienošanās nozīmē, ka Elizabetes mazdēls Harijs un viņa sieva ASV televīzijas aktrise Megana pārtrauks lietot titulu "karaliskā augstība". Savulaik to jau tika pieredzējusi Harija māte princese Diāna, kad viņa 1996.gadā izšķīrās no prinča Čārlza.

Karaliene Elizabete II atzina, ka ir "īpaši lepna par to, cik ātri Megana kļuva par daļu no ģimenes", un novēlēja pārim "laimīgu un mierīgu jauno dzīvi".

Vienošanās nosacījumos paredzēts, ka pāris atmaksās 2,4 miljonus sterliņu mārciņu, kas no nodokļu maksātāju līdzekļiem tērēti, lai netālu no Vindzoras pils atjaunotu Frogmoras kotedžu.

Svētdien Harijs labdarības pasākumā Londonā atklāja, ka kopā ar sievu esot vēlējies turpināt kalpot Lielbritānijas karalienei, taču ne uz nodokļu maksātāju rēķina. "Diemžēl tas nebija iespējams," viņš norādīja.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu