Kremlis par steigu ar konstitūcijas grozījumiem: "Tā ir absolūti skaidra realitāte" (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs
Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs Foto: Reuters/ScanPix

Konstitucionālā reforma, tāpat kā ikviena cita Krievijas prezidenta Vladimira Putina iniciatīva, tiek īstenota prioritārā kārtībā, šādi steigu ar konstitūcijas procesu komentējis komentējis Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

“Prezidents pauda iniciatīvu. Jebkura valsts galvas iniciatīva tiek uztverta ar lielu uzmanību, un šādu iniciatīvu apspriešana un realizācija vienmēr norisinās prioritārā kārtā. Tā ir absolūti skaidra un saprotama realitāte,” paziņoja Peskovs.

Atbildot uz jautājumu, cik ilgā laikā konstitūcijas reforma tika pabeigta, Peskovs konkrētus termiņus neminēja, bet uzsvēra, ka tas ilgi garumā vilkts netikšot, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Ar ierosinājumu grozīt Krievijas konstitūciju Putins nāca klajā 15.janvārī, bet jau 20.janvārī Krievijas parlaments sāka izskatīt attiecīgu likumprojektu.

Kremļa kritiķi uzskata, ka Putins ierosinājis reformas, lai sev nodrošinātu atrašanos pie varas, kad beigsies ceturtais viņa prezidentūras termiņš.

Reformās paredzēts, ka viens cilvēks prezidenta amatā varēs kopumā atrasties tikai divus amata termiņus. Šobrīd ierobežojums ir divi amata termiņi pēc kārtas.

Reformās paredzēts nostiprināt konsultatīvo Valsts padomi, kur, kā daži to uzskata, Putins varētu palikt pie varas jaunā statusā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu