NEPLP kandidāte norāda uz tehniskajām problēmām Latvijas Radio

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļa amata kandidāte, Latvijas Radio 2 mūzikas programmu vadītāja Daiga Mazvērsīte
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļa amata kandidāte, Latvijas Radio 2 mūzikas programmu vadītāja Daiga Mazvērsīte Foto: Ieva Lūka/LETA

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa amata kandidāte, Latvijas Radio 2 mūzikas programmu vadītāja Daiga Mazvērsīte šodien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē norādīja uz tehniskajām problēmām Latvijas Radio.

Viņa pauda, ka daudzu darbinieku vārdā var teikt, ka Latvijas Radio nevar turpināties pašreizējā situācija. Norādot uz tehniskajām problēmām, NEPLP amata kandidāte pavēstīja, ka decembrī Latvijas Radio 2 sabojājās pults, kā rezultātā Latvijas Radio 2 nedēļu raidīja no citas studijas. Vienā dienā pults esot sabojājusies divas reizes, norādīja Mazvērsīte.

Šajā kontekstā Mazvērsīte kritiski novērtēja to, ka Latvijas Radio valdes plānos jaunas pults iegāde ir atlikta uz 2021.gadu. Viņa arī norādīja, ka valde esot pieņēmusi darbā "sev pietuvinātus cilvēkus". Tāpat neesot saprotami, par ko kādam no pieņemtajiem darbiniekiem tiekot maksāti 2500 eiro, kā arī kādi pienākumi ir darbā pieņemtajam stratēģiskajam konsultantam, jo pienākumi pārklājoties ar jau esošu darbinieku, norādīja NEPLP amata kandidāte.

Mazvērsīte norādīja, ka arī pašreizējā NEPLP pietiekami nerisina gan Latvijas Televīzijas, gan augstāk minētās Latvijas Radio finansiālās problēmas. 

Uz NEPLP divām vakancēm kandidē 13 kandidāti.

Kā ziņots, Cilvēktiesību komisijas nākamā sanāksme 23.janvārī ir paredzēta slēgta, lai deputāti brīvāk varētu izdiskutēt kandidatūras, šodien vienojās deputāti.

Ja piepildītos optimistiskais scenārijs un līdz tam laikam tiktu panākta vienošanās, Saeima par NEPLP kandidātiem varētu balsot 30.janvārī, minēja Kaimiņš. Viņš gan akcentēja, ka pašlaik precīzi nav zināms, kad balsojums notiks, jo tas būs atkarīgs no deputātu nostājas. Ja diskusijas tomēr ieilgs, pastāv iespēja atsevišķus finālistus vēlreiz aicināt uz komisijas sēdi, skaidroja komisijas vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu