Muitnieki pērn izņēmuši 4775 kilogramus apreibinošu vielu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Muitnieki pērn izņēmuši 4775 kilogramus apreibinošu vielu, no kā 85% atklāti pasta sūtījumu kontroles rezultātā, Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē pastāstīja Muitas pārvaldes priekšnieks Raimonds Zukuls.

Izņemto vielu daudzuma pieaugums ir saistīts ar vairākām operācijām Rīgas lidostā, kur konstatēti prekursoru ieviešanas gadījumi no Ķīnas.

Pērn kopumā konstatēti 822 narkotiku atklāšanas gadījumi.

"Ļoti daudzi gadījumi konstatēti pasta sūtījumos, bet patlaban tiek virzīti grozījumi, kas mums ļautu situāciju uzlabot," norādīja Zukuls.

Ņemot vērā minēto, Muitas pārvaldes pārstāvji informēja, ka ir iesniegti priekšlikumi normatīvo aktu grozījumiem, ierobežojot narkotisko un psihotropo vielu un to prekursoru sūtījumu nelielos apmēros ar pasta starpniecību nonākšanu Latvijā.

Sadarbībā ar Satiksmes ministriju tiks izstrādāti grozījumi Pasta likumā, kā arī pārskatīti normatīvie akti, kas regulē Valsts ieņēmumu dienesta darbību. Tāpat tiks sagatavoti normatīvo aktu grozījumi, lai paplašinātu Valsts ieņēmumu dienesta kompetenci attiecībā uz aizdomīgu sūtījumu pārbaudi, izņemšanu, glabāšanu un iznīcināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu