Aktīvisti: Krievijas gaisa uzlidojumos Sīrijā gājuši bojā vismaz 12 mierīgie iedzīvotāji (4)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas gaisa uzlidojumos Sīrijas ziemeļos otrdien gājuši bojā vismaz 12 mierīgie iedzīvotāji, tostarp septiņi bērni, paziņojusi Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Divi cilvēki zaudējuši dzīvību Idlibas provincē un desmit miruši Alepo provincē, ziņoja SOHR.

Astoņi no Alepo bojāgājušajiem cilvēkiem bija vienas ģimenes locekļi, sacīja SOHR direktors Rami Abderrahmans.

Lielāko daļu Idlibas provinces un daļu no Alepo provinces joprojām kontrolē kaujinieku grupējumi, kas cīnās pret Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēkiem, tostarp grupējums, kurā iekļāvušies teroristu organizācijas "Al Qaeda" agrākā Sīrijas atzara kaujinieki.

Abderrahmans sacīja, ka pēdējo trīs dienu laikā Idlibu un tās apkārtni, kā arī Alepo rietumus bombardē tieši Krievijas spēki.

Vardarbība saasinājusies, neskatoties uz pamieru, kas ar Krievijas palīdzību tika noslēgts šomēnes, bet tā īsti nav stājies spēkā.

"Viņi vēlas atspiest nemierniekus un džihādistu prom no Alepo pilsētas un prom no šosejas, kas saista Alepo ar Damasku," sacīja Abderrahmans, piebilstot, ka Sīrijas armija ir savilkusi papildspēkus pie Alepo piepilsētām.

Krievija kopš 2015.gada atbalsta Asada spēkus Sīrijas pilsoņkarā, kas sākās 2011.gadā, kad valdība mēģināja apspiest pret to vērstos protestus.

Karā gājuši bojā vairāk nekā 370 tūkstoši civiliedzīvotāju, bet miljoniem cilvēku pametuši mājas, lai dotos uz citām vietām valstī vai ārvalstīs.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu