Aizsardzības ministrija plāno daļu bruņutehnikas pārvietot uz Vidzemi (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
NBS testē 4x4 taktiskos transportlīdzekļus
NBS testē 4x4 taktiskos transportlīdzekļus Foto: NBS

Aizsardzības ministrija nolēmusi vienu mehanizēto rotu pārvietot uz Ziemeļvidzemi, žurnālistiem paziņoja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), kurš gan neatklāja, uz kuru pilsētu, kā arī, kāda veida bruņutehnika bāzēsies šajā Latvijas reģionā.

Nacionālo bruņoto spēku rīcībā patlaban ir divu veidu bruņutehnika - no Lielbritānijas iegādātās kaujas izlūkošanas kāpurķēžu mašīnas un no Austrijas iegādātās pašgājējhaubices.

Pabriks šodien žurnālistiem teica, ka par rotas pārvietošanas plāniem plašāk informēšot nākamnedēļ. Arī Aizsardzības ministrijā neatklāja, kurā pilsētā bruņutehniku izvietos.

Pabriks šodien preses konferencē par valdības paveikto gada laikā atzina, ka aizvadītais gads drošībā bijis labs un veiksmīgs, turklāt sperts liels solis uz visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas ieviešanu, kas būs nopietnākā reforma pēdējo 30 gadu laikā.

Ministrs ir pārliecināts, ka armijas kaujas spējas pieaug ar katru mēnesi un katru gadu, turklāt armijas vienības tiek pārvietotas no Ādažiem un citiem Latvijas reģioniem. LETA jau ziņoja, ka Latgalē, Lūznavas militārajā bāzē, izvietotas vairākas no Austrijas iegādātās pašgājējhaubices, savukārt lielākā daļa bruņutehnikas atrodas Ādažu bāzē.

Vidzemē bruņotajiem spēkiem ir bāzes, piemēram, Alūksnē, Valmierā un Gulbenē.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu