Muitas pārvalde pērn izņēmusi 119 miljonus cigarešu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Muitas suns rekonstruētajā robežkontroles punktā "Vientuļi", kurā ir izbūvētas piecas kontroles joslas katrā virzienā.
Muitas suns rekonstruētajā robežkontroles punktā "Vientuļi", kurā ir izbūvētas piecas kontroles joslas katrā virzienā. Foto: Zane Bitere/LETA

Muitas pārvalde pērn izņēmusi 119 miljonus cigarešu, kas ir par 27% vairāk nekā pirms gada, un novērsusi zaudējumus valstij aptuveni 18 miljonu eiro apmērā, liecina Muitas pārvaldes iesniegtā informācija Publisko izdevumu un revīzijas komisijā.

Lielākie cigarešu kontrabandas novēršanas gadījumi konstatēti jūras konteineros, kravas automašīnās un pat ar viltotiem diplomātiskajiem numuriem aprīkotās automašīnās.

Tā, piemēram, no Indijas nosūtītā jūras konteinerā, kurā pēc pavaddokumentiem bija jābūt tekstilpreču kravai, pērn atklāti 13,5 miljoni cigarešu. Savukārt no Apvienoto Arābu Emirātiem nosūtītā jūras konteinerā keramikas izstrādājumu vietā bija noslēpti 7,35 miljoni cigarešu.

Tāpat pērn sadarbībā ar Valsts robežsardzi muitnieki divos Mongolijas pilsoņu vadītos transportlīdzekļos ar viltotiem diplomātiskajiem numuriem atklāja 5,1 miljonu cigarešu.

Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu apriti pērn Nodokļu un muitas policijas pārvaldē sākti 136 kriminālprocesi.

Alkoholisko dzērienu nelikumīgā aprites ierobežošanā pērn sākti 15 kriminālprocesi un izņemti aptuveni septiņas tonnas spirta un alkoholisko dzērienu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu