Levits norāda uz Latvijas "zaļumu" kā piemēru citām valstīm (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits tikšanās laikā ar Eiropas Parlamenta (EP) prezidentu Dāvidu Mariju Sasoli norādījis uz Latvijas "zaļumu" kā piemēru citām valstīm, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Šodien Valsts prezidents Pasaules ekonomikas foruma laikā Davosā tikās ar Sasoli. Abas amatpersonas vērsa uzmanību Eiropas nākotnes jautājumiem, īpaši izceļot Eiropas "zaļā kursa" prioritāti.

Sasoli atzīmēja, ka forumā daudz uzmanības pievērsts Eiropai un pasaule vēlas izzināt un saprast Eiropas izvēles nākotnei. Savukārt Levits uzsvēra, ka Eiropas "zaļais kurss" ir spēcīga ideja un ļoti svarīgi visām valstīm vienoties par tās praktisku un jēgpilnu īstenošanu. 

Valsts prezidents arī uzsvēra Latvijas "zaļumu" un atjaunojamās enerģijas veidoto resursu kā labu piemēru citām valstīm.

Pārrunājot aktuālos izaicinājumus Eiropas Savienībā (ES), abas puses apmainījās viedokļiem par nodarbinātību, ilgtspēju, digitālo tehnoloģiju ietekmi uz sabiedrību un medijiem, kohēzijas, lauksaimniecības politikām un ES budžeta jautājumiem.

Tika apspriesti arī ES drošības jautājumi. Levits pateicās Itālijas valdībai un sabiedrībai, ka Latvijā starptautisko spēku sastāvā ES kopīgo robežu apsargā arī Itālijas karavīri.

Savukārt EP prezidents, kurš nāk no Itālijas, atzīmēja, ka Eiropas ziemeļos un dienvidos dzīvojošās sabiedrības labi izprot, ko nozīmē ES ārējā robeža un cik svarīgi to sargāt kopīgiem pūliņiem.

Sasoli arī pauda gandarījumu, ka šā gada maijā gaidāma Latvijas Valsts prezidenta uzruna un vizīte EP.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu