Deputāti apsver izmantot "Brexit" reemigrācijas veicināšanai (15)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP

Nākampiektdien, 31. janvārī, plkst.23.00 pēc Londonas laika stāsies spēkā “Brexit” jeb Lielbritānijas oficiālā atdalīšanās no Eiropas Savienības, vēsta Panorāma. 

Kā pēc "Brexit" mainīsies mūsu tautiešu dzīve, otrdien, 21. janvārī, interesējās Saeimas deputāti, uzklausot Latvijas vēstnieci Lielbritānijā.

Vairāki deputāti uzskata, ka Latvijas prioritātei ir jābūt mūsu pilsoņu aicināšanai atpakaļ. Tā Saeimas deputāts Reinis Znotiņš atzina, ka "Brexit" vajadzētu izmantot, lai mudinātu cilvēkus atgriezties.

Līdz ar Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības gandrīz viss būs tā, kā bijis līdz šim, jo sāksies pārejas posms, kura laikā pusēm būs jāvienojas par to, kā tiks sakārtotas to attiecības tirdzniecībā, finansēs un citās nozarēs.

Visus ceļotājus, kuri uz Latviju atlidos no Anglijas, Rīgas lidostā sagaidīs muitnieki ar pārbaudi, tāpat kā ieceļotājus no Latvijas Londonā.

Kā uzsvēra Latvijas vēstniece Apvienotajā Karalistē Baiba Braže, Latvijas interesēs ir saglabāt pēc iespējas ciešākas attiecības ar Lielbritāniju, par īpašu prioritāti nosakot mūsu valsts pilsoņu interešu aizstāvību.

Statistika gan britu, gan Latvijas pusē liecina, ka mūsu valsts pilsoņu skaits Lielbritānijā mazinās. Pēc Latvijas datiem Anglijā dzīvo 78 000, pēc britu 99 000 Latvijas valstspiederīgie, no kuriem 82 000 jau reģistrējušies kā pastāvīgie iedzīvotāji. 

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu